НОВИНИ ГРАД » Статті » Хто може керувати орендованим автомобілем: послуга «додатковий водій»

Хто може керувати орендованим автомобілем: послуга «додатковий водій»

Читати grad.ua у  

При укладанні договору оренди автомобіля мається на увазі, що керуватиме ним орендар, і він же несе відповідальність за взятий у прокат транспортний засіб. Однак коли мова заходить про дальню поїздку, ця умова доставляє певну складність, оскільки набагато простіше, коли є ще один водій, який підмінить вас на деякий час. Послуга «додатковий водій» надає право передавати кермо орендованого автомобіля в користування третім особам, за умови, якщо ви внесли їх у договір оренди.

аренда легковой машины

Переваги оренди авто з додатковим водієм

Завжди зручно мати можливість передати авто в користування іншому водієві, який зможе підмінити вас за кермом, виконати різні доручення. Або ж просто у когось є потреба у користуванні вашим авто, взятим у прокат. Для цього потрібно при підписанні документа про оренду вписати одного або кількох, на вашу думку, додаткових водіїв. При цьому основним водієм ви залишаєтеся.

Коли варто оформити цю послугу:

  • Якщо ви не завжди можете керувати автомобілем.
  • Якщо оренда авто з водієм https://bls.ua/arenda-avto-s-voditelem вам незручна, але ви самі не керуєтеся або їздите невпевнено.
  • При довгостроковій оренді авто сім'єю, щоб керувати машиною могли подружжя.
  • Якщо ви хочете будь-якої миті під час поїздки передати керування авто попутнику.
  • Якщо компанія або організація взяла в прокат авто представницького класу, але керуватиме ним кілька осіб.

Якщо один із попутників керує авто, але не оформлений як «додатковий водій», у разі ДТП усю відповідальність він візьме орендар. Тому великою перевагою послуги є страхування додаткового водія та зняття відповідальності з вас.

Як оформити послугу «додатковий водій»

Якщо ви вирішили орендувати автомобіль довгостроково або на короткий час, потрібно укласти договір, в якому вказати інформацію про додаткових водіїв. За кожного вписаного водія стягується плата. Особи, які включені до контракту, повинні бути присутніми разом із основним водієм у момент, коли він бере машину.

Якщо є необхідність додати водія вже після підписання документа про оренда легкової машини, необхідно зв'язатися з менеджерами компанії та з'ясувати це питання

Хто може керувати орендованим автомобілем

За загальними правилами, за кермом орендованого автомобіля можуть бути:

  • основний водій, який підписував договір;
  • особи, зазначені в угоді шляхом оформлення послуги «додатковий водій».

Особи, які не вписані в договір та не пред'явили компанії свої документи, не можуть водити прокатний автомобіль.

Умови «додатковий водій» уточнюйте у менеджерів компаній.




Схожі новини

Коментарі