НОВИНИ ГРАД » Статті » Особливості процесу заміни газового котла
Особенности процесса замены газового котла
Читати grad.ua у  

Заміна газового котла - це складна і дорога процедура. Це вимагає спеціалізованих навичок, знань про запобіжні заходи безпеки та здатність працювати з обладнанням різних типів. Потрібно довіряти лише досвідченим фахівцям. Ні в якому разі ви не повинні робити цю роботу самостійно.

Коли виконується заміна

Є кілька ситуацій, коли відбувається заміна газового котла в Одесі чи іншому населеному пункті України. Основні з них:

  • Значне зниження рівня ефективності - тобто ефективності;
  • Модернізація, причиною якої є зміна або добавка нового офісу;
  • Одяг обладнання;
  • Порив не підлягає ремонту.

Якщо ви помітили, що ваш котел не працює відповідно до режиму паспорта, або опалення будинку почало коштувати велику суму - встановіть нове обладнання. Вартість заміни визначається індивідуально залежно від типу котла та обсягу роботи на роботі.

Особливості заміни

Перед заміною слід добре промити всю систему – це неписане правило. Після цього виконується демонтаж старого котла. Послідовність дій така:

  • відключення від комунікацій;
  • зливання води;
  • від'єднання від каналів вентиляції та/або виведення продуктів горіння;
  • демонтаж.

За такою ж схемою виконуються роботи, якщо потрібне перенесення газового котла.

Як проводиться монтаж

  1. Підготовка місця. Обладнання має розташовуватися лише горизонтально. Купили підвісний тип? Спочатку проводиться розмітка місця монтажу та кріплення планки. Для моделей, що встановлюються на підлогу, слід підготувати надійну основу.
  2. Термоізоляція. Якщо стіна або підлога, на які проводиться монтаж, виготовлених з матеріалів, схильних до горіння – обов'язково знадобиться термоізоляція.
  3. Встановлення фільтрів. Для захисту системи рекомендується встановити фільтри, що захистить від домішок та суспензій, накипу. Також виконується повноцінне обв'язування газового котла. Необхідно, щоб зберігався вільний доступ до всіх кранів.
  4. Електрична мережа. Для стабільного функціонування слід використовувати стабілізатори.
  5. Підключення до системи димовідведення.

Після монтажу проводиться перший запуск обладнання. Фахівець перевіряє правильність функціонування, герметичність.

Оформлення документації

Встановлення або заміна котла в будь-якому приміщенні – житловому, комерційному чи технічному – передбачає дотримання певних норм та правил. Крім того, потрібна підготовка та оформлення документації у газовій службі. Займіться цим питанням наперед, уточнивши особливості.

Якщо ви хочете бути впевненим, що обладнання встановлено відповідно до всіх норм та вимог, звертайтеся лише до перевірених кваліфікованих фахівців. Таких працівників можна знайти на сайті https://master911.ua/. Тут зібрані найкращі монтажники газових приладів, які мають досвід та знають правила безпеки. Після монтажу вони дадуть рекомендації, як правильно доглядати техніку, регулярно проводити огляди. Ви можете бути впевнені в надійному встановленні котла, його правильному функціонуванні.




Схожі новини

Коментарі