НОВИНИ ГРАД » Статті » Коли потрібне ортопедичне взуття для дітей?

Коли потрібне ортопедичне взуття для дітей?

Читати grad.ua у  

Перші кроки та перше взуття: ефективні рекомендації вибору кращої пари для малюка

Коли дитина впевнено робить перші кроки, перед батьками постає завдання вибору гарного взуття. Для правильного формування стопи, рекомендуємо придбати ортопедичну пару. Як правило, така необхідність виникає коли дитині від 8 до 18 місяців. Дитина починає ходити, а отже змінюється положення тіла, відбувається перерозподіл навантаження на хребет та суглоби. У цьому випадку взуття грає важливу роль не тільки в естетичному плані. Також сприяє нормальному розвитку опорно-рухового апарату.

ортопедичне взуття для дітей

Як правильно вибрати ортопедичне взуття для малюка?

Ортопедичне дитяче взуття — це не просто комфортна та зручна пара, а повноцінний протезно-ортопедичний виріб. Щоб таке взуття справді виконувало поставлене перед ним завдання, важливо при його виборі звернути увагу на такі критерії:

  • розмір;
  • мисок;
  • супінатор;
  • підошву;
  • каблук;
  • задник;
  • матеріали;
  • застібки.

Розмір вибирайте за параметрами ніжки малюка. Взуття на виріст — неправильна посадка та незручність. Тоді як надто маленька пара може стати причиною утворення мозолів. У віці 12-30 місяців взуття потрібно змінювати кожні 3-6 місяців (залежно від швидкості зростання ніжки). А віком від 3 до 6 років – кожні 4-6 місяців.

ортопедичне взуття для дітей

Мисок взуття повинен бути широкими, щоб не стискати пальці. Для дітей, які тільки роблять свої перші кроки, не варто купувати моделі з відкритим миском. Не треба цього робити навіть якщо це літні сандалі. Малюк ще невпевнено пересуває ніжками, тому можливі травмування пальчиків.

Супінатор підіймає поздовжнє склепіння стопи й забезпечує фізіологічно правильне положення ноги. Підошва має бути жорсткою, але не твердою. Водночас гнучкою, але при цьому не ковзати. Найкращим варіантом для дитячих моделей вважається каблук Томаса. Необхідний, щоб рівномірно розподіляти навантаження тіла по всій стопі. Задник – жорсткий та високий, розташований перпендикулярно до підошви. А матеріали для дитячого взуття обов'язково повинні бути натуральними. Такі пари слугуватимуть довго, а також передбачають виникнення неприємного запаху та інших незручностей. Серед застібок пропонуються шнурки та липучки. В перший час краще купувати моделі з липучками, оскільки дитина поки що не може самостійно впоратися зі шнурками. З липучками впоратися набагато простіше, як батькам, так і дитині з часом.

ортопедичне взуття для дітей

Чому ортопедичне взуття обов'язкове для малюка?

Спочатку дитина ще не знає, як правильно ставити ніжку. Негативні наслідки під час навчання можна передбачити, якщо купити хорошу ортопедичну пару. Щоб не сумніватися в якості моделі, вибирайте ортопедичне взуття від виробників з позитивним іміджем. І тоді точно подаруйте дитині комфорт, нормальний розвиток стопи та просто приємні враження від тривалих прогулянок.




Схожі новини

Коментарі