Як приготувати рол Філадельфія в домашніх умовах?
Суші – страва азіатської кухні, яка сьогодні популярна не лише на Сході, а й у Європі, Америці. Багато хто воліє суші зі знижкою на замовлення на свята або просто, щоб побалувати себе у будній день. Однак, таке частування можна приготувати і вдома, якщо знати деякі хитрощі. Доставка суші на сьогодні відкладається, ми навчимо готувати страву самостійно.
Інгредієнти для приготування Філадельфії
Філадельфія – класичний варіант ролів, який сподобався практично всім шанувальникам суші. Це смачно та ситно, оскільки до складу входить:
- рис, приготовлений з оцтом та цукром;
- слабосолона червона риба;
- повітряний сир;
- авокадо та свіжий огірок;
- листя норі, яке надає незвичайного смаку.
Щоб створити різноманітність смаків, можна використовувати гострий васабі, а також імбир. Але це не обов'язково, слід спиратися лише на ваш смак.
Рекомендації щодо приготування роликів Філадельфія
Оскільки не кожен має можливість замовити суші, варто навчитися самостійно робити класичні роли, які сподобаються всій родині. Щоб ласощі виявилися чудовими, варто звернути увагу на кілька правил, у тому числі правильне приготування рису.
Корисні рекомендації:
- Необхідно вибрати спеціальний рис для суші та варити його у воді у співвідношенні 1 склянку крупи на склянку рідини. Можна додати трохи більше води, якщо ви любите м'який рис.
- Довести воду до кипіння, після чого прибрати каструлю з вогню та залишити на 15 хвилин, накривши кришкою. Так крупа приготується на своїй гарячій парі.
- Перекладіть готовий рис у миску і зачекайте кілька хвилин, щоб він охолонув.
- У крупу необхідно додати трохи цукру, солі та рисового оцту, щоб рис став щільнішим і тримав форму.
Якщо ви хочете зробити великі порції, потрібно заздалегідь приготувати велику кількість начинки. Далі приготування суші вимагає лише кількох простих кроків:
- Інгредієнти, які будуть усередині ролі необхідно нарізати горизонтальною соломкою. Так подрібніть огірок, авокадо та сир, який потрібно скачати у тонкі смужки.
- Всередину також можна додати рибу: сьомгу, тунець або інший вид за бажанням кухаря. Так їжа стане ще смачнішою та насиченою.
- Спеціальний бамбуковий килимок потрібно застелити поліетиленом, після чого щільно викласти рис. Щоб крупа не прилипала до рук, можна спочатку занурити долоні у воду з кількома краплями лимонного соку.
- Зверху покласти лист норі шорсткою стороною донизу і щільно притиснути його до рису.
- На листи морських водоростей потрібно розкласти начинку з авокадо, крем-сиру та огірка. Слідкуйте, щоб не накладати дуже багато, оскільки потім може не вдасться скрутити рол у рулетик.
Після розподілу всіх продуктів потрібно акуратно взяти за край бамбукового килимка та поступово скручувати рулетик. По завершенні процесу легенько стисніть готовий рол, щоб компоненти щільно з'єдналися та не розсипалися. Далі зніміть поліетилен, що залишився, і переходьте до прикраси.
Щоб зробити великі та красиві суші, на готовий рол потрібно покласти основний інгредієнт – пластини солодкої солонки. Їх потрібно акуратно викласти зверху і злегка притиснути, щоб приклеїлися до рису.
Як правильно нарізати суші?
Якщо ви хочете приготувати найкращі суші у Дніпрі та стати справжнім майстром, потрібно також навчитися правильно нарізати роли. Для цього потрібно викласти готовий рулет на тарілку, приготувати ніж і тарілку з водою.
Змочивши гострий ніж у воді, потрібно обережно розрізати рол посередині на дві рівні частини. Далі половинки покласти паралельно один одному і повторно розрізати рулетик, щоб вийшло вісім однакових шматочків. Підготуйте соєвий соус, імбир і васабі, щоб вийшла справжня японська вечеря для всієї родини.
А якщо ви все ж таки вирішите сьогодні відпочити, то швидка доставка від Roll Club дозволить вам отримати смачні, готові роли без зайвих зусиль.