ГРАД » Новости » Рятувальники вчили гасити пожежу працівників одеського торговельного центру

Рятувальники вчили гасити пожежу працівників одеського торговельного центру

Рятувальники вчили гасити пожежу працівників одеського торговельного центру
Читать grad.ua в  

«Врятуйте, пожежа». Літнього дня в Одесі співробітники ДСНС навчали співробітників одного з торгових центрів гасити пожежі за допомогою вогнегасника.

Під час війни кількість пожеж не зменшилась. А навіть навпаки – каже речник ДСНС в Одеській області Марина Мартиненко. Поширених причин спалаху дві: людський фактор та коротке замикання. Співробітники ДСНС постійно проводять профілактичні перевірки.

Співробітники ДСНС поспілкувалися із продавцями у магазинах торговельного центру. Там інспектори перевіряли наявність вогнегасників та запитували правила протипожежної безпеки.

Важливо не лише говорити про правила пожежної безпеки, а й давати людям можливість застосувати свої знання на практиці. Невелике загоряння можна загасити самостійно; а от якщо воно переросте у масштабну пожежу – ліквідувати полум'я буде набагато складніше.

Нагадали співробітникам магазину і про правила поводження з вибухонебезпечними предметами.

Вибухонебезпечні предмети під час війни можуть виглядати як завгодно. Починаючи від снарядів, закінчуючи м'якою іграшкою, залишеною будь-де, – розповідає Марина Мартиненко.

Найчастіше повідомлення про підозрілі предмети виявляються хибними – зазначають одеські рятувальники. Але наголошують, що в цьому випадку – краще перестрахуватися. Особливо з урахуванням воєнних обставин.

Про підозрілі знахідки слід повідомляти за номером 101.


Похожие новости

Комментарии

СМИ Украины: