НОВИНИ ГРАД » Відеорепортажі та авторські програми » В центрі уваги » Так що ж ремонтував понад півроку ДТЕК?

Так що ж ремонтував понад півроку ДТЕК?

Читать grad.ua в  

Ось, щоб не було надуманих звинувачень, відразу скажу: я з величезною повагою ставлюся до всіх працівників ДТЕК. До тих, хто в штормову погоду рятував місто й область від повного відключення від електрики.

Я уявляю собі, що означає працювати в таких умовах. Одеса не один раз потрапляла в такі умови. І мені, – а колись іншим колегам із «Вечірньої Одеси», - доводилося спостерігати, як майже падали з ніг здоровенні мужики, що опинилися після роботи під вітром і снігом у пригнаному вагончику, де пихтіла «буржуйка». Повага їм і слава. Вони – справжні герої. Пишу це абсолютно чесно, без жодних підковирок.

А тепер не про героїв. Про управлінців. Допускаю, що інженерно-технічний склад компанії кваліфікований. Зрештою, власник ДТЕК, кажуть, людина, яка ретельно підбирає менеджерів. У мене немає підстав не довіряти чуткам. І власник, і його бізнес в Україні серед процвітаючих.
Але спостереження за ситуацією в обласній столиці вселяє деякі сумніви. Зараз оголошу їх, - сумніви. Починаючи з кінця квітня 2023 року на сайті ТРК ГРАД, як і на інших інформаційних порталах, населення читало оголошення про те, що в будинках по таких-то вулицях не буде світла, бо тривають аварійні роботи.

Іноді, щоправда, з'ясовувалося, що не всі адреси вказані, але навіть така помилка не злила одеситів. Удари по енергокомплексу країни минулої зими, природно, вимагали зайнятися посиленим ремонтом постраждалих об'єктів.

Але настало літо. І тут населення з подивом побачило, що адреси повторюються. Щоправда, мотивування звучало інакше: відключення йде у зв'язку з профілактикою. Коли побачив свою адресу рівно через десять днів вдруге, у мене виникло бажання дізнатися у начальників ДТЕК: а що щодекади тепер будуть відрубувати світло?

Якщо щодня з весни до пізньої осені по третині, а іноді по половині вулиць Одеси відключали від електроенергії, щоб зустріти осінньо-зимовий сезон гідно, то чому під час останнього шторму вийшла з ладу підстанція, від роботи якої залежало постачання електрики майже в увесь історичний центр «Південної Пальміри»?

А що, під час цієї самої ремонтно-профілактичної кампанії, управлінці ДТЕК не перевіряли стан усіх підстанцій обласного центру?

І останнє. Постачальники електрики перебувають у найкращому становищі, ніж, наприклад, «тепловики» або «Інфоксводоканал». «Неплатників» можуть відключити в один момент, без незручностей для інших мешканців. Отже, не може бути й мови про дефіцит фінансів. Ну, якщо тільки жадібність не тисне....

І останнє. Під час майже дводобового сидіння при свічках у холодних квартирах, люди намагалися дізнатися про те, як тривають роботи. Скільки днів, - а краще годин! - ще доведеться перебувати в таких умовах. Але ми так і не почули і не побачили «спікерів» компанії ні на телеекрані, ні в радіоефірі, ні на просторах Інтернету.

Погано, що керівництво ДТЕК не розуміє важливості свого діалогу з населенням. Так можна і догратися до сумного результату: а раптом депутатський корпус міста та області вимагатиме позбавити цієї самої власності, яка ще у володінні ДТЕК?

Автор: журналіст Ігор Розов

Схожі новини

Коментарі