НОВИНИ ГРАД » Відеорепортажі та авторські програми » В центрі уваги » Пенсіонери, «поштовики», «тепловики» і «газівники»

Пенсіонери, «поштовики», «тепловики» і «газівники»

Читать grad.ua в  

Сьогодні всім важко жити. Ні, бувають винятки, але це ж - винятки! У мене не болить голова про тих, у кого щомісячна пенсія, наприклад, у кілька десятків тисяч гривень. Слава Богу, що пощастило людям.

Я про інше. До редакції звернулися люди похилого віку, які отримували пенсію кожного дев'ятого числа місяця. І раптом - не отримали. Побігли з'ясовувати. Виявляється, керівництво компанії змінило графік і тепер виплати перенесено на 22 число! Отже, треба протриматися майже два тижні...

Телекомпанія «ГРАД» допомогла своїм глядачам. З'ясували, що графік виплат - справа «Укрпошти». Пенсійний фонд тут ні до чого. З'єдналися з відповідальним за складання графіка, з Артемом Юрійовичем Бондаренком. Допоміг вирішити проблему. А трохи пізніше з ним же зв'язався і я. Ось, що вдалося з'ясувати.

Перше. «Поштовики» визнали свою помилку: людей треба було попередити заздалегідь. Відмовитися від доставки пенсії через пошту і переводити їх через банк на «картки» - не найкращий вихід. Навіть у містах, де є банкомати, якщо відключать електрику, то можуть виникати проблеми з отриманням грошей. Ну, а про сільських пенсіонерів і говорити не доводиться: які в селі банкомати?! Їх і в райцентрі може не бути.

Словом, цю складну проблему треба вирішувати. І було б непогано організувати «круглий стіл» за участю представників Пенсійного фонду, «Укрпошти» і самих пенсіонерів. Авось, хором до чогось дійшли б.

Але якби тільки труднощі доставляли виключно «поштовики». Мені скаржиться сусід: вдруге, як власник АГВ, отримую від "тепловиків" рахунок на оплату утримання внутрішньобудинкових мереж. Це при тому, що всі власники АГВ, - по суті, - опалюються через свою «замкнуту» теплову мережу. Каже: «З організацією «Теплопостачання міста Одеси» жодних договорів у мене немає. Мій двоконтурний котел вони, звісно, не обслуговують. А всі інженерні роботи, згідно із затвердженим проектом, були проведені за рахунок власника квартири».

Я вже одного разу ставив запитання: а на якій підставі, без укладення договору, підписаного двома сторонами, одесити платитимуть гроші? Відповіді так і не отримав.

Але, ось, читаю останню новину. Цитую:

З 01.01.2024 року в Україні потрібно буде платити не тільки за газ та окремо за його доставку, а й за утримання внутрішньобудинкових мереж.  Для цього потрібно підписати договір із сертифікованою організацією (може бути облгаз) і додатково сплачувати. 

Виходить, що всі ми стали свідками нещадної конкурентної боротьби за спустошення наших і без того худих гаманців. «Тепловики» жадають змусити власників АГВ платити гроші їм, не маючи на це жодних підстав. А «газівники», тим часом, додали собі третю «платіжку» за газ. Якщо скласти докупи всі пропоновані до оплати суми, то один куб газу нам обійдеться значно дорожче за 7 гривень 96 копійок.

Автор: журналіст Ігор Розов

Схожі новини

Коментарі