Як розуміти керівника міненерго?

Як розуміти керівника міненерго?
Читать grad.ua в  

Ось, чесно: я розгублююся. Уточню цю саму розгубленість. Одні й ті самі начальники на високих посадах у різних ситуаціях, але в один і той самий час суперечать один одному і самим собі.

Приклад? Дозвольте! Цитую мовою оригіналу:

Купуйте генератори, перевірте, щоб вони перебували в робочому стані. Якщо є можливість, посилюйте автономне функціонування - зробіть це. А ми зі свого боку разом із нашою ППО робитимемо все, щоб ця техніка вам не знадобилася.

Це слова глави Міненерго Галущенка. Йому вторять і начальники рангом нижче.

Перше і головне запитання: який стосунок мають усі ці слова до сил Протиповітряної оборони України, що перебуває в прямому підпорядкуванні оборонного відомства? Як на мене, так основне завдання наших військових - насамперед захист логістики і військових об'єктів, включно з підприємствами військово-промислового комплексу (ВПК). Зрозуміло, що об'єкти, пов'язані з постачанням і виробленням електроенергії, теж захищаються. Але визначає важливість кожного з названих напрямів Міністерство оборони. Якщо це так, то, до чого тут Міненерго?

Ще одне протиріччя у висловлюванні очільника енергетичного відомства. Він закликає населення купувати генератори і перевірити їхній робочий стан.

Вкотре я розумію, що між окремими представниками влади та населенням - величезна прірва. Пояснюю. Якщо ще торік деяка частина українців мала бодай якісь фінансові накопичення, то сьогодні у більшості вони вичерпалися. І навіть, як пропонують чиновники, збиратися вскладчину під'їздом, на придбання цього самого генератора, у людей не виходить.

Ну, добре. Купили генератор. А пальне, щоб він запрацював, недешеве. Значить знову витрати, які, - знову-таки, - не по кишені більшості обивателів.

Я додам до вище перерахованого розкладу, деякі деталі. Аксіома: якщо валюта й енергоресурси дорогі, то отже, і продукти будуть дорогі. Отже, в майбутній осінньо-зимовий період нас усіх очікує зростання цін на продукти харчування. Простіше кажучи, якщо підсумувати міркування глави Міненерго щодо купівлі генераторів із ринковою ситуацією, - зростанням цін на «пальне» і продукти, - то ніяких зарплат і пенсій не вистачить, щоб покрити передбачувані витрати.

Не знаю, чи розуміє Міністр енергетики, що він своїми висловлюваннями викликає недовіру до влади і сіє паніку, але вважаю, не розуміє. Інакше б, перш ніж давати пораду українцям, добре подумав.

Автор: журналіст Ігор Розов

Схожі новини

Коментарі