Крісла дорожчі, ніж в Англії?

Крісла дорожчі, ніж в Англії?

Мене часто дорікають за те, що дуже скептично оцінюю роботу компанії-монополістів. Мовляв, люди трудяться, не покладаючи рук, відновлюють інфраструктуру, зруйновану агресором. Навіщо критикувати?

Загалом трудяться і в спеку, і в холод, і в дощ, і в сніг далеко не всі співробітники «Нафтогазу України», Укренерго чи ДТЕКу. Як правило, перераховані вище випробування зазнають фахівці «в полі». Звичайні робітники-ремонтники, наладчики, техніки та інженери середньої ланки. Решта «гоп-компанія» залишається на своїх місцях. І затишні кабінети, не залишаючи заради відновлення цієї самої інфраструктури.

Хочу сподіватися, що всі трудяги гідно оплачуються і за понаднормові, і за «третю» зміну, а їжу їм у поле підвозять вчасно та смачну. Ну це так, надії.

Втім, іноді спливає інформація, зміст якої, можна сказати так, збиває з ніг. Ось що опублікував один із загальнонаціональних інформаційних сайтів 21 серпня 2023 року. Цитую мовою оригіналу:

З роботою Prozorro українці дізналися про багато цікавих закупівель органів влади. Наприклад, днями стало відомо, що із бюджетних коштів було закуплено 8 крісел, які обійшлися державі в 1 млн гривень. Потрібні вони для газотранспортної системи.

Шкірне крісло коштувало країні 128 тисяч гривень. Їх закупили для комфортної роботи диспетчерів газотранспортної системи. Якщо порівнювати ціни, то аналогічний товар у Британії коштує 55 тисяч гривень. Тобто закупівлю могли зробити мінімум у 2 рази менше, проте цього не зробили. Саме такі дії посадовців під час війни найбільше обурюють українців, які віддають останні кошти на збори для військових.

Не знаю, чим не догодили, - пардон, за мою французьку! - "П'ятим точкам" співробітників газотранспортної системи англійські крісла. Але, панове, згадайте, що в країні йде війна. І що посидіти відведений розпорядком годинник на чергування можна навіть на простому стільці, якщо знаєш, що твої співвітчизники сидять під снарядами в окопах. Це перше.
І – друге. Мені стало цікаво, а куди й на що йдуть наші плати за той самий газ? Невже на зручно-красиве життя тамтешніх клерків? Ну ну.

Автор: журналіст Ігор Розов

Схожі новини

Коментарі