Новини Одеси 10.06.2024

Головні новини Одеси за 10 червня 2024 року

Минулими вихідними в Одеській області сталися кілька резонансних ДТП, в яких дві людини загинули, декілька травмовані. Під Одесою автомобіль бмв на величезній швидкості протаранив мікроавтобус, після чого збив пішоходів на зебрі. З'ясувалося, що водій іномарки був п'яний і намагався втекти від переслідування патрульних.

Смертельна аварія під Одесою - автомобіль врізався в дерево, на місці автопригоди загинув літній чоловік.

Ще одна масштабна аварія сталася в селищі Олександрівка - зіштовхнулися три автівки - одна людина загинула і п'ятеро постраждали, зокрема немовля.

Музеї Одеси — уславлена сторінка життя великого культурного центру на півдні сучасної України. Одеський Музей західного і східного мистецтва цьогоріч відзначає 100-ліття свого заснування. І через воєнний стан і пов’язану з ним евакуацію фондів так сталося, що свій ювілей музейники святково зустрічають і в Одесі, і в інших містах Європи, де багато шедеврів колекції увійшли в експозицію виставкових проєктів.

СБУ затримала ворожого агента, який готував ракетні удари по військових вишах і лікарнях у Житомирі та Одесі. 19-річному фігуранту загрожує довічне ув'язнення.

На Одесу знову насувається шторм – попереджають синоптики. А це означає, що підвищується мінна небезпека.

Сповіщення про воїнів та цивільних осіб, які зникли безвісті або опинилися в полоні, їхні рідні будуть одержувати в застосунку Дія – повідомили в Мінцифри. Це робиться для того, щоб захистити сімʼї полонених від дезінформації.

Наша країна – велика за площею, і клімат в різних регіонах відрізняється. Тому аграрії повинні використовувати для посіву саме те зерно, яке дасть добрий врожай в конкретній області. Фермери зі всієї України приїхали в Одесу на День поля – познайомитися з розробками одеських селекціонерів і з 72-х сортів зерна вибрати саме таке, яке дасть найбільший врожай у них вдома.

У аграріїв не буває легких періодів, бо врожай залежить від багатьох факторів. Перш за все, від погодних умов. А щоб його зібрати, потрібна техніка, паливо, і, звісно, люди.

Щоб хлібороби могли вирощувати врожай у всіх регіонах, землю України потрібно розмінувати. Бо зараз наша країна є найбільш замінованою державою світу. Мова йде і про житлові масиви, і про ліси, і, звісно, про поля. Мисливці на відьом – саме так називають саперів - знешкоджують і знищують найпідступніші російські протипіхотні міни – ПМ-ки, що не залишають шансу нікому, хто на неї натрапить. Про роботу саперів – в матеріалі наших колег.

Тим часом в Україні вже створюється реєстр земель, забруднених внаслідок воєнних дій – повідомили в Мінагрополітики.

Італійці були у числі тих, хто будував Одесу та проектував архітектурні ансамблі міста, на честь відомих італійців були названі вулиці, навіть є й Італійський бульвар. Співпраця з цією країною у різних галузях має багаторічну історію, зокрема у культурній сфері. І Зараз, коли країна перебуває у стані воєного часу, італійські дипломати, артисти приїжджають в Одесу, щоб обмінюватися ідеями, підтримати наше культурне життя й навпаки відкрити для себе щось нове. Концертна програма «Італійські Перлини» за участю Одеських та італійських артистів порадувала любителів класичної музики.

Італія – далеко не єдина країна, яка співпрацює з одеським театром опери та балету. Ведуться перемовини про гастролі наших виконавців в Японії. Про домовленості з країною висхідного сонця ми розповімо в наших наступних випусках.

В Одеському районі затримали чоловіка, який до смерті побив знайомого . Причиною стала побутова сварка після надмірного вживання алкоголю.

В Одеській області затримали наркодилера - у мешканки Ізмаїла знайшли понад кілограм психотропних речовин.

В Одесі затримали чоловіка, який розбив вікно і проник у магазин. Злодій попався на місці злочину.

Їхня праця часом лишається непоміченою, однак саме вони створюють домашній затишок. На початку червня відзначається День домогосподарки і домогосподаря. Ми запитали в одеситів, скільки часу приділяють хатнім клопотам і наскільки це важка праця, чи потребують ті, хто зайнятий домашнім господарством відпочинку?

Диктор новин: Сергій Градов

Схожі новини

Коментарі