Новини Одеси 08.06.2024

Головні новини Одеси за 8 червня 2024 року

Як цікаво та з користю організувати дозвілля дітей під час канікул? В одеській дитячій бібліотеці креативно підійшли до цього питання. До дня велосипедиста запросили юних мешканців Пересипу не лише за книжками, а й весело та спортивно разом провести час на власному колісному транспорті. Читачі приїхали, хто на самокаті, хто на велосипеді, а хто і на роликах.

Вже в липні поточного року для громадян України, які перебувають за кордоном зміниться порядок оформлення паспортів. Для отримання внутрішнього та закордонного паспорта чоловікам віком від 18 до 60 років будуть потрібні військово-облікові документи. Про це йдеться у постанові уряду.

Чи ставлять на військовий облік хлопців в 14 років при оформлені айді-паспорту за кордоном? Чи вимагатиме військовий квиток у чоловіків міграційна служба в Україні? Всі ці питання сьогодні хвилюють багатьох українців. Пояснення дала керівник міграційної служби в Одеській області Олена Погребняк.

Кому радість та дозвілля, а кому справжній виклик. Перші літні дні приносить із собою нежить, свербіж, подразнення та інші симптоми алергії близько 30% населення. Ускладнення недуги можуть призвести до астми. Яким чином як розпізнати, що це саме алергія, до якого лікаря звернутися і як лікувати, - на ці та інші питання в ефірі телеканалу Град дає відповіді лікар-терапевт Євген Грибовський.

Чим зайняти дитину влітку, куди її подіти і як забезпечити безпеку, поки батьки на роботі. Таке питання постає сьогодні перед багатьма. Свої рецепти виходу з ситуації пропонують фахівці дитячого центру Мыжнародного благодійного фонду Карітас.

«Гра в радість» та історія дівчинки, яка шукає у всьому позитив. Актори Одеського театру юного глядача для маленьких відвідувачів та їх батьків зіграли виставу «Полліанна» , яка заснована на сюжеті глибоких сенсів роману-бестселеру американської письменниці Елеонор Портер, опублікованому ще у минулому сторіччі.

Диктор новин: Світлана Пензова

Схожі новини

Коментарі