Новини Одеси 05.06.2024

Головні новини Одеси за 5 червня 2024 року

Одеські рятувальники знайшли тіло загиблої поліцейської з Рівного, яка загинула у неділю 2-го червня. Дівчину змило хвилею з пірсу під час шторму.

Вбивство через гучну музику. В Одесі затримали 22-річного хлопця, який застрелив сусіда.

У мобільному застосунку Дія тепер доступне посвідчення ветерана. Його можуть додати громадяни зі статусом учасника бойових дій, учасника війни, а також члени сім'ї загиблих захисників. Про це повідомили в Міністерстві цифрової трансформації України.

Україна скасувала виняток щодо «проживання за кордоном» для виїзду з країни людей з подвійним громадянством. Роз'яснення надали у Державній прикордонній службі України й послалися на зміну законодавства.

На річці Дунай прикордонники затримали учасників запливу в ластах. Двоє чоловіків хотіли перетнути державний кордон і потрапити до Румунії.

Глобальне потепління, танення льодовиків, перетворення полів на пустелі. Ці та інші глобальні екологічні проблеми хвилюють вчених різних країн світу. В Україні чинників, які впливають і на природу, і на здоров’я людей – тепер значно більше, їх додала війна. Людські життя не повернути, а на відновлення природи знадобиться дуже тривалий час. Всесвітній день охорони довкілля – привід, щоб нагадати про ці проблеми.

Про наслідки руйнування Каховської ГЕС говорять і екологи, і гідротехніки, і біологи. До забруднення Чорного моря, в тому числі, призвела загибель прісноводної риби, яка потрапила до морської води. А також і інші чинники.

Серед певних кроків щодо поліпшення екологічної ситуації в Україні – обов’язкове використання біопалива в сфері транспорту. А саме – додавання біокомпонентів до усіх видів автомобільного палива. Законопроект, який встановлює таку норму, схвалила Верховна Рада.

Перезавантажте, будь ласка, роутер. Саме таку пораду ми часто чуємо перш за все, коли дзвонимо у техпідтримку телекомунікаційної компанії і говоримо про проблеми з інтернетом. Ця порада – професійна, і фахівці пояснюють, чому саме.

В Одесі задля зменшення навантаження на енергосистему, яка постраждала внаслідок ворожих атак з 5 червня зменшили кількість тролейбусів і трамваїв на міських маршрутах. Чи відчули мешканці Одеси складнощі із рухом транспорту, дізнавалась знімальна група ТРК ГРАД.

Двостороння велосипедна смуга з делініаторами остаточно облаштована в Одесі на ділянці вулиці Канатної від Пироговської до Гагаріна. І це прецедент для України, навіть у воєнний час продовжується розвиток велосипедної інфраструктури. Велосмугою вже проїхалися і наші кореспонденти.

На Одещині сталася аварія за участю мотоцикла та автомобіля. Травми отримали обидва водії.

У Рені Одеської області сталося масове харчове отруєння. Більшість постраждалих - діти. Під час перевірки з'ясувалося, що всі пацієнти відвідували одне й те саме кафе, після чого їм стало зле. За фактом надзвичайної пригоди відкрили кримінальне провадження за статтею про порушення санітарних правил і норм.

І наприкінці нашого ефіру переходимо до метео-прогнозів. Температурні контрасти та короткочасні дощі, наразі чергуються зі справжньою літньою спекою. Фахівці пояснюють це впливом полів зниженого та підвищеного тиску. У гідрометцентрі Чорного та Азовського морів надали детальний прогнозом на поточний тиждень.

Диктор новин: Ірина Мінаєва

Схожі новини

Коментарі