Новини Одеси 03.06.2024

Головні новини Одеси за 3 липня 2024 року

В Одесі трагічно загинула молода поліцейська з Рівного, яка під час шторму фотографувалася на пірсі. Дівчина послизнулася і впала в море. Наразі тіло шукають водолази.

Будував собі маєток руками бійців і нараховував їм бойові виплати . На Одещині викрили командира ТРО.

В Одесі співробітника одного з ТЦК викрили на вимаганні грошей за зняття автомобіля з військового обліку. Фігуранту загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Цього тижня в Україні протягом усієї доби будуть застосовуватися графіки відключень. Енергетики зауважують, що через декілька факторів дефіцит електроенергії повертається в дуже серйозному розмірі.

Сили оборони Півдня постійно спостерігають за ворогом з моря. В одному з таких підрозділів ВМС, українські захисники цілодобово несуть службу уздовж узбережжя. Про свої бойові робочі будні на березі моря розповіли військовослужбовці нашім колегам, кореспондентам Телерадіостудії Міністерства оборони Бриз.

Почати все з нуля. Такий виклик війна ставить перед багатьма людьми. Хтось зміг вибратися з окупованих територій, хтось переїхав із зон бойових дій у більш безпечні міста. А багато хто просто залишився без роботи навіть в Одесі. Без допомоги далеко не кожна людина може впоратися з ситуацією. Як допомагають відновити себе, знайти новий шлях в житті – розповіли засновники благодійного фонду «Оновлена Україна».

Одеса прийняла біля 90 тисяч людей з інших регіонів – мешканців Маріуполя, Херсону, Миколаїва та інших. Багато хто мав цікаву роботу, власний бізнес, і наразі прагне відновити своє життя, стати на ноги і з психологічної, і з фінансової точки зору. Найчастіше для цього необхідно здобувати нові знання.

Понад 2 млрд грн штрафів заплатили українські водії за час роботи камер автофіксації. Наразі 265 приладів контролю працюють у місцях концентрації ДТП. І їх робота не тільки знижує кількість аварій з тяжкими наслідками, а й значно поповнює бюджет, повідомили в патрульній поліції.

Потрапив у ДТП і намагався підкупити поліцейських. На Одещині затримали п'яного водія, фігуранту загрожує до 4-х років позбавлення волі.

В Одесі нараховується від тридцяти до п’ятдесяти тисяч велосипедистів. У місті є відповідна інфраструктура, однак залишаються проблеми у взаємовідносинах між усіма учасниками руху. Як сформувати взаємоповагу між автомобілістами та велосипедистами, як безпечно співіснувати на дорозі, а також про те, на що слід звернути увагу при виборі велосипеда, в ефірі телеканалу Град розповів засновник громадської організації "Веловектор" Олександр Прохоров.

Інтенсивність трафіку у місті постійно збільшується, і з метою гарантування безпеки для всіх учасників дорожнього руху: водіїв, велосипедистів, пішоходів, у травні в Одесі традиційно стартував сезон вело та мотопатрулів.

Відкривати нові зірки, створювати вакцини, популяризувати українську мову й навіть рятувати світ від голоду. Такі амбіціозні завдання ставлять перед собою учні одеського ліцею. Наприкінці навчального року переможці шкільних олімпіад з різних предметів отримали грамоти, подарунки і оплески друзів.

Діти-сироти з України зможуть безкоштовно отримати паспорти за кордоном. У Мін-реінтеграції розповіли, що вже сформували документи для вихованців з 3х областей, які у складі закладів перемістилися за межі України.

І повертаючись до ситуації на автошляхах міста. Найчастіше кількість дорожньо-транспортних пригод трапляється через неуважність або свідоме порушення правил дорожнього руху, як пішоходами так і водіями, зауважують правоохоронці. Знімальна група ТРК ГРАД дізнавалася на вулицях міста, чи дотримуються містяни дорожнього етикету?

Диктор новин: Сергій Градов

Схожі новини

Коментарі