Новини Одеси 31.05.2024

Головні новини Одеси за 31 травня 2024 року

В Одесі рейсовий автобус на смерть збив літнього чоловіка. Трагедія сталася в Пересипському районі на Миколаївській дорозі.

І ще одна трагічна подія в Одесі. Поїзд на смерть збив літню жінку. За словами машиніста, вона хотіла перебігти залізничну колію.

В Україні запрацювала програма компенсації аграріям за розмінування земель сільськогосподарського призначення. До кінця року в держбюджеті на фінансування програми передбачено 3 мільярди гривень.

Прокурори скерували до суду 20 обвинувальних актів за фактами крадіжки українського зерна росією. Наразі з тимчасово окупованих територій держава-агресор викрала понад 1700 тонн української агропродукції та продовжує знищувати сільськогосподарську інфраструктуру.

Мешканець Одеської області нелегально міняв російські рублі на гривні. Свої послуги він рекламував у месенджерах і отримував від клієнтів відсоток від суми переказу.

«Територія пам’яті»: під такою назвою в Одесі відкрився музей, присвячений злочинам геноцидів. Це перша в Україні музейна установа такого масштабу і тематичної наповненості, з інтерактивними стендами, які розповідають історії різних народів. На відкритті побували наші кореспонденти.

За підрахунками фахівців, в Україні приблизно 1 мільйон 200 тисяч ветеранів повернуться і вже повертаються до цивільного життя. Разом з членами сімей це майже 5 мільйонів українців, яким держава повинна надати допомогу. Такий воєнний стан незалежна Україна переживає вперше й з приводу грошового забезпечення та реабілітації ветеранів виникає багато питань.

На одинадцятий рік війни в Україні все ще немає комплексної й дієвої ветеранської політики. На свій розсуд питання допомоги воїнам, які повернулися з фронту та родинам загиблих намагаються вирішувати місцева влада, громадські та волонтерські організації і самі ветерани. Про те, як вирішуються питання їх адоптації не тільки в Одесі, а і в інших містах України, зокрема у Львові, піде мова далі в нашому репортажі.

36 дітей в Одеській області зараз перебувають в патронатних родинах. Сьогодні тема надання дітям соціальних послуг, і, зокрема, патронату, дуже актуальна. Бо з різних причин юні мешканці регіону можуть залишитися в ситуації, коли їхні батьки живі, але не в змозі виконувати свої обов’язки. Саме тоді на певний строк дитину можуть віддати під патронат. Що потрібно, щоб стати патронатними батьками – розповідає фахівець.

Привласнював гроші військових. В Одеській області затримали бухгалтера однієї з військових частин, який збагатився на 4 млн. гривень.

2.5 тисячі доларів - за безперешкодний виїзд з України. На Одещині затримали 26-річного чоловіка, який запропонував хабаря прикордоннику та планував за його допомогою організувати канал незаконного переправлення осіб через державний кордон.

І ще одна історія із хабарем у тисячу доларів. В Одесі затримали держвиконавця, який за гроші обіцяв не накладати арешт на майно боржниці.

З початку повномасштабного вторгнення українські психологи набули великого практичного досвіду допомоги пацієнтам. Сьогодні вони вже можуть пропонувати іноземним колегам власні протоколи з реабілітації, подолання посттравматичного стресового розладу в дорослих і дітей, та у цивільних і військових. Перший національний конгрес тренерів-психологів відбувся в Одесі. І на заході фахівці обмінялися своїми наробками у використанні сучасних методів психології.

У кожному виступі на 1-му Національному конгресі тренерів-психологів в Одесі було представлено як академічні знання, так і творчу власну практику.

Диктор новин: Олена Астрахович

Схожі новини

Коментарі