Новини Одеси 29.05.2024

Головні новини Одеси за 29 травня 2024 року

У ніч з 28 на 29 травня потужна злива обрушилась на Одесу. Через негоду до ранку був ускладнений рух вулицями Пересипу. І навіть вранці понад 300 комунальників продовжували працювати, аби рух транспорту був відновлений. Синоптики звертають увагу, що й 30 травня по Одесі й області знову очікується дощова погода.

Водночас Гідрометцентр Чорного та Азовського морів попереджає, що 30-го травня в Одесі також дощитиме.

Більше 32 мільйонів людей, або 85% усього населення України, постраждали від повномасштабної війни і стали більш вразливими, свідчать дані міжнародної організації з міграції. Кожен другий українець готовий прийняти хоча б одну ризиковану пропозицію, яка може призвести до потрапляння у ситуацію експлуатації. Запобігти цьому, а також допомогти тим людям, які вже зіткнулися з цією проблемою, покликана інформаційна кампанія у громадському транспорті. Перший брендований трамвай, у якому одесити можуть дізнатися більше про протидію торгівлі людьми, вже курсує по місту.

Патрульні переслідували мотоцикл, водій якого грубо порушив правила дорожнього руху . Під час перевірки з'ясувалося, що документів на байк у правопорушника немає, а номерні знаки належать іншому транспортному засобу.

На Одещині затримали ворожого агента, якого завербували представники фсб . Чоловік влаштував пожежу на кількох підстанціях, а після диверсій намагався виїхати з країни - його затримали дорогою до кордону.

Спиляв решітку і хотів пробратися в адмінбудівлю - патрульні затримали підозрілого чоловіка.

Курс валют – долара і євро – в останні дні стрімко зростає. За словами експертів, цей процес пов'язаний з валютною лібералізацією, про яку Нацбанк оголосив на початку травня. Але зростання буде недовгим, за півтори-два тижня ситуація стабілізується – вважає столичний експерт Ілля Несходовський. І дає поради – як розпоряджатися своїми заощадженнями – звісно, якщо вони є.

Одеська область – на першому місті серед регіонів України, де за час повномасштабної війни у порівнянні з 2021 роком найбільше зросла інтенсивність офіційних ліквідацій підприємств. Далі йдуть Запорізька та Київські області.

Бої на передовій, бомби та ракети. Все це несе загибель людей – і військових, і мирного населення. Нерідкі випадки, коли після вибуху або потужного пожару неможливо встановити особу загиблого за якимись прикметами. І це дозволяє зробити сучасна техніка. За допомогою приладу Енді, який подарували українським правоохоронцям американські колеги, тіла загиблих ідентифікують по ДНК. Також ця техніка дозволяє значно прискорювати розкриття тяжких злочинів.

Нерідкі випадки, коли в лісосмугах, в люках, в інших містах знаходять останки людей, які загинули дуже давно. За допомогою приладу Енді також можна встановити особу загиблого - якщо є родичі, які подавали заяву на розшук.

30-го та 31-го травня в одеських школах пролунають останні дзвоники. Війна не дає можливості відсвяткувати цей день як раніше, провести багатолюдні випускні вечори. Свята в навчальних закладах пройдуть, але з невеликою кількістю учасників. Як закінчився цей навчальний рік, які плани на наступний - розповіла директорка департаменту освіти одеської міськради Олена Буйневич.

Зараз, під час війни, робота вчителя – не тільки надавати дітям знання, але й оберігати їх, заспокоювати, швидко приймати рішення при небезпеці. А для цього треба і самим бути врівноваженими та впевненими в собі.

До початку канікул залишилися лічені дні. Як проводитимуть літо юні мешканці Одеси? Що змогли приготувати для них батьки – подорожі, літні табори, заняття в творчих студіях? Про це наша знімальна група дізнавалась у перехожих на вулицях міста.

Стосовно відпочинку за кордоном, який до воєнного часу був поширений, то наразі батьки до цієї можливості ставляться по-різному. І справа не тільки у фінансових можливостях.

Диктор новин: Ірина Мінаєва

Схожі новини

Коментарі