Новини Одеси 27.05.2024

Головні новини Одеси за 27 травня 2024 року

Сильний вітер повалив в Одесі з десяток дерев і великих гілок, пошкоджено електропроводи, люди не постраждали.

Водій шкільного автобуса ґвалтував хлопчиків - на Одещині судитимуть чоловіка, жертвами якого стали троє дітей. Фігуранту загрожує довічне ув'язнення.

Ніщо не зможе замінити загиблого на фронті батька, сина, сестру чи брата. Війна забирає синів і доньок України. Держава повинна й бере на себе зобов’язання щодо виплат, пенсій та соціальних гарантій членам сімей загиблих захисників і захисниць. Такий воєнний стан незалежна Україна переживає вперше, й з приводу грошового забезпечення, реабілітації ветеранів виникає багато питань. В Одесі їх обговорили на виїзному засіданні представники Верховної Ради, Міністерства у справах ветеранів, місцевої влади й ветеранської громадськості.

В Одеській області мопед виїхав на зустрічну смугу і зіткнувся з легковим автомобілем. Водій мопеда отримав важкі травми і помер до приїзду швидкої.

В Одесі викрили медиків, які за гроші підробляли для чоловіків документи про інвалідність. За даними слідства, завідувачка однієї з міських амбулаторій, лікар і медсестри поставили на потік оформлення фіктивних історій хвороб.

Тим, хто не уявляє собі життя без кави, доводиться витрачати все більше грошей на улюблений напій. Зараз ціни знову стали підвищуватися, і цей процес буде продовжуватися – говорять експерти і називають причини.

Серед тих, хто не уявляв життя без кави, були Бетховен, Вольтер, а Йоган Себастьян Бах навіть написав кофейну кантату, в якій прославляв цій напій. Щодо сучасності, то в Україні порівняно з декількома іншими країнами, споживання кави не на високому рівні – говорить фахівець.

В Одеському районі постраждав підліток - 13-річний хлопчик переходив дорогу в недозволеному місці й потрапив під колеса легкового авто.

В Одесі викрили багатомільйонну схему "заробітку" на ухильників і затримали співробітника ТЦК, який вносив неправдиві дані в систему Оберіг за 7 тисяч доларів з кожного військовозобов'язаного.

«Інвестиції у вічність» - виставку із такою назвою відкрили в Одеському музеї західного і східного мистецтва з нагоди 100-річчя музею. В експозиції представлені роботи майстрів різних періодів, які стали дарунками музею до ювілею.

Національні болгарськи костюми, танці та пісні, майстрині с прядками – у минулі вихідні Міський сад Одеси перетворився на куточок Болгарії. Там відзначали День словʼянської писемності та культури.

Воно дарує світло і забезпечує гарний настрій. Однак може бути дуже небезпечним. 27 травня відзначається день захисту від сонця. Як правильно засмагати, уникаючи ультрафіолетового випромінювання, свої рекомендації дають медики, а також одесити.

Диктор новин: Світлана Пензова

Схожі новини

Коментарі