Новини Одеси 25.05.2024

Головні новини Одеси за 25 травня 2024 року

Квітучі рослини або тварини, укуси комах чи продукти, косметика, ліки, метали, а ще – холод і спека. Здавалося б, що спільного між усім цим? Напевно одразу відповідь зможуть дати лікарі-алергологи. Бо це – перелік факторів, які можуть викликати алергію. Подробиці – у нашому репортажі.

Косметика, фарби для татуажу і навіть метали – також можуть визивати алергію – розповідають лікарі.

Танцюристи, співаки та талановиті інструменталісти. Війна змінила багато чого, але незмінним залишається любов українців до мистецтва. Масштабні концертні івенти продовжують відкривати нові імена серед юних виконавців. В Одесі підвели підсумки й нагородили переможців Весняного хіт-параду, який присвяченого 30-річчю Міжнародного фестивалю юних талантів "Зіронька". Серед 400 учасників було виділено 15 переможців у різних номінаціях.

Читання книг, самі книги в наші дні стають трендом. Промоцією видань займаються бібліотеки, які зараз стають не просто книго-зірнями, а творчими просторами, відкритими для дітей і дорослих. Які книги люблять підлітки, які видання зацікавлять дорослих, а які роботи українських і закордонних авторів стали бестселерами: в ефірі телеканалу Град розповіла Наталія Кавун, заступниця директора Централізованої міської бібліотечної системи для дітей м. Одеси.

Українська мова-мова єднання. У конкурсі з такою назвою взяли участь не тільки українці з різних регіонів нашої країни а й з інших країн світу. В цьому році цей літературний проект відзначає ювілей - 25 років. Цього разу захід відбувався у мистецькій школі імені Гілельса. Як це було, бачили кореспонденти ТРК ГРАД.

На війні, як й у житті – кожен може приносити користь в тій галузі, якою найкраще володіє. Він спочатку знешкоджує, а потім використовує зброю агресорів проти їх самих. У наступному матеріалі – наші колеги, військові кореспонденти Телерадіостудії Міністерства оборони Бриз розповідають про Михайла, який знається на роботі дронів та захищає Україну у лавах ТРО, використовуючи свій досвід у сучасному бойовому обладнанні.

Діти з різних країн взяли участь у 30-й ювілейній виставці «Великоднє сяйво», що відбулася в Одесі. До експозиції увійшли роботи, виконані в різних матеріалах та техніках. Це акварелі, гуаші, графічні роботи, ляльки, вітражі, паперо-пластика, декоративні композиції. Свято очима дітей – саме такою побачила виставку дитячої творчості наша знімальна група.

Не дивлячись на тривожний час, виставка дитячої творчості «Великоднє сяйво» зростає. І якщо минулоріч переможців було 80, то цього року авторитетне журі вручило вже 100 дипломів найкращим юним митцям.

Диктор новин: Сергій Градов

Схожі новини

Коментарі