Новини Одеси 10.05.2024

Читать grad.ua в  

Головні новини Одеси за 10 травня 2024 року

Уночі російські військові атакували південні області «шахедами» з Криму. В небі над Одеською, Миколаївською та Херсонською областями підрозділи мобільних вогневих груп знищили всі десять ударних БПЛА, повідомили у Повітряних Силах ЗСУ.

Ліна Костенко та Валерій Залужний стали почесними громадянами Києва, а мер Брюсселя особисто вітав українських військових. У столиці відзначили День Європи. Саме завдяки нашим захисникам це свято набуває зараз нового сенсу й розуміння, що без перемоги України Європа знов буде у великій небезпеці.

«Ми були рекрутами…» – це не просто фільм, це щира сповідь звичайних людей, котрі за життя стали легендами, яких зараз називають супергероями, але не вигаданими, а справжніми. Особливості знімального процесу кінострічки дізнавалися наші кореспонденти під час спеціального показу в Одесі.

Забезпечують публічний порядок, громадську безпеку та дотримання правил дорожнього руху у важкодоступних місцях, а саме в парках, скверах й в тому числі на трасі Здоров'я. В Одесі стартував 5-й сезон мото та вело-патрулів. Шикування поліцейських в головному управлінні патрульної поліції Одеської області бачили кореспонденти Граду.

Озеленювачі виконують покіс трави у всіх районах Одеси. В квітні працівники комунальних служб обробили вже понад 135 Га зелених зон міста.

В Одеській області гасили масштабну пожежу в багатоквартирному будинку. Опіки отримала молода жінка.

У Пенсійному фонді нагадали, яким категоріям громадян проіндексували пенсії навесні цього року. В Україні з 1 травня автоматично підвищили виплати деяким категоріям пенсіонерів.

Краще надіти так звані «п’яні окуляри», щоб відчути себе як після певної дози алкоголю, ніж сідати за кермо реально на підпитку. Бо навіть невелика доза спиртного негативно сприяє на координацію та швидкість реакції. А це означає, що і водій, і ті, хто знаходиться поруч – в небезпеці.

За керування автомобілем в нетверезому стані передбачений штраф та позбавлення права керування на певний строк. Це – якщо поїздка закінчилася без ДТП с постраждалими. І кермувальник має шанс знову повернути своє посвідчення водія.

Тисяча доларів за непритягнення до відповідальності - саме таку суму вимагала консультант райсуду, яка вирішила незаконно збагатитися, використовуючи своє службове становище, зв'язки та знайомства.

Суд виніс вироки двом одеситам, які продавали електронні сигарети по всій Україні. Ділки створили телеграм-канал, приймали замовлення і розсилали товар поштою оптовими партіями. Щомісячний дохід фігурантів становив десятки мільйонів гривень.

Щорічно в травні у різних куточках світу люди святкують Міжнародний день без дієти. Це перші дні тепла, коли люди скидають з себе об’ємний верхній одяг і починають замислюватися про свою зайву вагу. Думка про дієту в цей час здається виходом з ситуації. Але міжнародне свято проти дієт і точка зору лікарів, можливо, зупинять бажання нерозсудливо худнути.

Диктор новин: Олена Астрахович

Схожі новини

Коментарі