Новини Одеси 04.05.2024

Читать grad.ua в  

Головні новини Одеси за 4 травня 2024 року

Мрії - це унікальні ліки, здатні дати нам силу та надію у найскладнІші часи. Вони  допомагають нам відчути себе живими, наповненими енергією та готовими до досягнень. Для учнів дев’ятого ліцею був проведений захід, мета якого показати – що навіть у важкі дні не варто забувати про свої мрії.

«Два роки тому вони плакали, сьогодні вони діють». Так про зміну в настроях українських жінок розповідає керівниця громадської організації «Віра. Надія. Любов» Тетяна Семікоп. Зараз саме ця організація допомагає встати на ноги багатьом українкам, чиї долі зруйнувала війна. Про цю допомогу, а також представництво інтересів українських жінок в ООН вона розповіла в ефірі телекомпанії ГРАД.

Жити в умовах незрозумілого “завтра” важко. А будувати своє майбутнє в таких умовах ще важче. Сьогодні чимало випускників одеських шкіл  вирішують, які ВУЗи, в яких країнах обрати для подальшого навчання. Але чим вони керуються, роблячи вибір? І до чого може призвести тиск зі сторони батьків, в ефірі програми “Про головне” розповіла психолог Ірина Корнетова.

Вони можуть розповісти про себе, прочитати книгу, підтримати бесіду або у разі необхІдності попросити про допомогу – і все це англійською. Учні одного з одеських ліцеїв активно вчать іноземну мову, бо знають, наскільки сьогодні ці знання актуальні. Для того, аби успішно опанувати іноземну мову, вчителі радять дотримуватися певних правил, яких саме – дивіться далі у матеріалі наших кореспондентів.

Населення понад 70 країн світу спілкуються англійською. Знання цієї мови часто є запросом на співбесідах та при подорожах закордон. Більшість мешканців Одеси, з якими поспілкувалися кореспонденти «Граду», говорять – англійську вчили, і з задоволенням вивчили б інші мови.

За роки незалежності нашій країні вдалося досягнути певних висот в різних галузях.  Стосується це й сфери спорту, зокрема футболу. Сьогодні українські спортсмени відомі далеко за межами своєї країни. Є чим пишатися й одеситам. В місті вже багато років існує свій власний музей футболу, який не лише проводить захоплюючі екскурсії по своїм локаціям, а ще й організовує різноманітні заходи, в тому числі й для дітей. Про славні футбольні традиції – дивіться далі в матеріалі кореспондентів Граду.

Диктор новин: Сергій Градов

Схожі новини

Коментарі