Новини Одеси 03.05.2024

Головні новини Одеси за 3 травня 2024 року

Двоє постраждалих від ворожого обстрілу 29 квітня – подружжя з Сум Анастасія та Руслан – вже рушають додому. Декілька днів вони проходили лікування в одеській лікарні. Продовживатимуть реабілітацію вже у рідному місті.

«Єдиний спосіб подолати страх, в тому числі страх війни - зробити з нього досвід» – впевнені військові. В Одесі відкрився рекрутинговий центр 3ї окремо-штурмової бригади ЗСУ. Як працюватиме центр, так як доєднатися до спец-підрозділів, дізнавалися наші кореспонденти. За плечима керівника Одеського рекрутингового центру Третьої штурмової бригади з позивним «Тренер» - тридцять штурмових атак, бойові поранення і бойові нагороди. Він навчав дітей баскетболу й сьогодні педагогіка має місце в його житті. Але наразі важливіше нищити ворога, вважає Тренер.

«Ірпінь» та «Рені». Такі назви були присвоєні патрульним катерам, які в межах міжнародної, військової допомоги нашому флоту передала Естонія. Наразі вони залучені до тренувань з відпрацювання бойових елементів у морі. На борт катерів мали змогу піднятися наші колеги -  військові кореспонденти ТРК Міністерства оборони України Бриз.

Українські жінки сьогодні стали символом сили духу і стійкості. Берегинями, які захищають не тільки свої родини, а й цілу країну. Про те, як наші жінки воюють з ворогом, допомагають бійцям або тим, кого війна позбавила всього, що вони мали у мирному житті, повинен знати увесь світ – в цьому впевнені членкині коаліції «1325 Одещини», які презентували книгу «Це воює вона» та фотовиставку «Жіноче обличчя війни в Україні».

Ще 25 жінок стали героїнями книги «Це воює вона». Книга – вже третя в своєрідній серії про українок.

І до пенсійних реформ. Верховна Рада прийняла Закон щодо врегулювання питання обчислення страхового стажу та пенсійного забезпечення. Що буде впливати на порядок нарахування стажу українцям, які перебували на непідконтрольних територіях та врахування стажу, набутого в республіках колишнього СРСР, на ці та низку інших питань, кореспондентам Граду відповів експерт з пенсійних питань Сергій Коробкін.

На Одещині знайшли зниклу літню жінку - 70 річна мешканка селища Бородіно пішла до лісу по гриби, а дорогою додому заблукала і впала в глибокий яр.  Там без їжі та води вона провела майже три доби.

В Одесі внаслідок ДТП постраждали дві молоді дівчини, їх збив легковий автомобіль, який несподівано виїхав на тротуар.

Ще двоє людей постраждали в Пересипському районі - водій мікроавтобуса здійснив невдалий маневр і протаранив зустрічний автомобіль.

В Одесі ліквідували call-центр, співробітники якого викрадали гроші з банківських карт іноземців. До викриття шахраї встигли вивести на підконтрольні рахунки майже 1,5 мільйона гривень.

Гарні сонячні дні та сприятлива погода нібито запрошує городян на відпочинок до парків та скверів міста. Одна з найулюбленіших  локацій – Парк Перемоги з його дитячими майданчиками, зеленими насадженнями та лавочками, а ще кількома штучними ставками, які вже певний час викликають у відвідувачів питання, а саме: Чому вода в них досі іржавого кольору і чи не несе це загрози відвідувачам. Ситуацію прокоментували в міському департаменті екології та розвитку рекреаційних зон.

Четвертого травня погода в Одесі та області може погіршитися – прогнозується сильний вітер, в регіоні оголошено штормове попередження.

Диктор новин: Олена Астрахович

Схожі новини

Коментарі