Новини Одеси 30.04.2024

Читать grad.ua в  

Головні новини Одеси за 30 квітня 2024 року

В Одесі – день жалоби. Жертв чергового ворожого ракетного удару, який росія завдала 29-го квітня - вже п’ять. У вівторок вранці в лікарні помер чоловік 1960 року народження. Біля 20-ти постраждалих - у лікарнях, у тому числі - чотирирічна дівчинка. Лікарі борються за їх життя.

Згідно офіційним повідомленням, ввечорі 29-го квітня ворог наніс удар по Одесі балістичною ракетою Іскандер із касетним боєзарядом.

Військовий експерт Олександр Коваленко також роз’яснює, яку саме зброю росія використовувала для нанесення удару по Одесі.

У вівторок тривога в Одеській області теж лунала, спостерігалась активність ворожої авіації та існувала загроза балістики. У силах оборони півдня України в черговий раз закликають громадян не нехтувати сигналами тривоги.

Мати добре серце – завжди на часі, як і допомагати тим, хто не може самостійно про себе подбати. Мова йде про наших чотирилапих друзів, які завжди потребують уваги і турботи, особливо у складні часи війни. Місяць тому Тетяна Харченко разом зі своїм чоловіком наважилися взяти з притулку двох собак-сестричок. І це рішення кардинально змінило життя подружжя – і лише в кращий бік.

Асоль та Афіна дуже швидко адаптувалися до нового місця проживання – а все завдяки турботі та особливій увазі від нових хазяїв. Аби чотирилапі улюбленці відчували себе в безпеці та комфорті, Тетяна взяла тижневу відпустку, яку провела разом з ними.

В Одесі затримали юнака за спробу вбивства двох людей. Під час п'яної сварки 21-річний хлопець кілька разів ударив ножем чоловіка та жінку.

Ще одного молодого правопорушника судитимуть в Одеській області. Хлопець сів п'яним за кермо і не впорався з керуванням - у результаті під колесами його авто опинилася жінка-пішохід.

В Одеській області на кордоні затримали наркокур'єра-іноземця. Чоловік їхав велосипедом, під сідлом перевозив канабіс.

Підвищення тарифів на електрику з першого травня не відбудеться – повідомили в Кабміні. Хоча раніше такі припущення мали місце. Платіжки за газ прийдуть також за нинішніми тарифами.

Війна не може зупинити кохання. Для цього почуття не має і вікових обмежень, останнім часом почастішали шлюби зовсім молодих пар – констатують фахівці. І нагадують, що подати заяву на укладення шлюбу можна онлайн у застосунку «Дія», а ось можливість розписатися по відеозв’язку поки що лишається перспективою, розповіла в ефірі телеканалу «Град» начальниця відділу держреєстрації актів цивільного стану в Одеській області Управління державної реєстрації Марина Падн

Повернемося до теми наших чотирилапих друзів. Кількість тварин у притулках через війну значно зросла – собак та котів привозять з районів, де тривають активні бойові дії, є й випадки, коли горе-господарі покидають Україну і залишають своїх улюбленців просто на вулиці. Чи готові ви взяти тварину з притулку? З таким питанням наші кореспонденти звернулися до мешканців Одеси.

Бездомний одесит на інвалідному візку вбив ножем чоловіка в центрі міста. Причиною конфлікту став дешевий мобільний телефон. Родопідозрюваного вже знайшли та затримали.

На озері Сасик викрили браконьєра, який займався незаконним рибним промислом. Чоловіка зупинили під час комендантської години, а в багажнику його авто знайшли заборонені сітки та рибу.

Торгував гранатами і готував на продаж інші боєприпаси. В Одесі затримали 18-річного торговця зброєю, юнаку загрожує до 7-ми років позбавлення волі.

Сьогодні усім нам потрібні специфічні знання, які колись були неактуальними, а сьогодні допоможуть зберегти життя. Як поводитись під час повітряної тривоги? Як можуть виглядами вибухонебезпечні предмети і що робити, якщо їх бачиш. Навчання таким правилам є складовою діяльності Одеської обласної організації Українського Червоного Хреста. Заходи, що підвищують обізнаність, де розповідають про правила поведінки, інструктори проводять регулярно.

Що робити, якщо ви побачили вибуховий пристрій або предмет, який може бути замінований? Сьогодні це повинні знати всі – просто щоб залишитися в живих.

Диктор новин: Ірина Мінаєва

Схожі новини

Коментарі