Новини Одеси 17.04.2024

Читать grad.ua в  

Головні новини Одеси за 17 квітня 2024 року

Ворог продовжує тактику точкових ракетних ударів, зокрема з використанням балістики – вранці 17-го квітня під ракетний удар потрапив інфраструктурний об'єкт в Одеській області. Унаслідок обстрілу люди не постраждали – повідомили у пресслужбі Сил оборони півдня України. Також вранці армія рф атакувала Чернігів трьома крилатими ракетами іскандер – усі вони вибухнули в центрі міста, відомо щонайменше про 16 загиблих, понад 650 людей поранено.

Сьогодні цифрове середовище й глобальна мережа охоплюють практично всі сфери життя. Особливо важливі вони для закладів освіти, які повинні відповідати сучасним глобальним і національним викликам. В одеському медичному коледжі навчання не переривалося навіть на початку воєнного стану, забезпечуючи підготовку затребуваних медсестер, акушерів, фармацевтів. Це стало можливим завдяки зусиллям адміністрації та викладачів, і за підтримки надійного провайдера –телекомунікаційної компанії Тенет.

Російські терористи не полишають спроб атакувати Україну, зокрема продовжуються ракетні і дронові удари по об'єктах енергетичної інфраструктури. Зараз обмежень енергопостачання в Одеському регіоні немає, але можливість виробництва електроенергії сьогодні в країні знижена – говорять фахівці. Тому економія – дуже актуальна.

Несподівана літня погода на декілька днів поступиться місцем весняним дощам. В деяких регіонах України циклон приніс рясні опади та грози, до Одеси стихія не дійшла, але зміна погоди на більш прохолодну вже розпочалася.

В муніципалітеті Одеси повідомили, що організація ЮНЕСКО на своєму сайті вже розмістила мапу з розширеними межами об’єкта всесвітньої спадщини «Історичний центр Одеси».

Зареєструвати або перереєструвати авто, а ще – отримати посвідчення водія. Саме за цими послугами найчастіше зверталися громадяни в перші три місяці поточного року у Сервісні центри МВС в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях. Які запити найбільш поширені серед українців та про доступні зараз сервіси, дивіться в нашому репортажі.

Навчальний рік ще триває, але незабаром літо. І для того, щоб не відволікатися влітку на необхідний для школярів і вихованців дитсадків медичний огляд перед новим навчальним сезоном, лікарі радять приходити до поліклініки вже зараз.

Медичний огляд обов’язково проходити щорічно. Тому що це – актуальна інформація про стан здоров’я дитини. А вже яких спеціалістів необхідно відвідати – вирішує педіатр.

Зарізав друга через ревнощі до дружини. В Одеській області затримали підозрюваного у вбивстві.

Аварія з потерпілими в Подільському районі – зіткнулися легковий автомобіль і мопед, унаслідок ДТП травми отримав літній чоловік.

В Одеській області викрили шахрайку, яка привласнила понад 55 тисяч гривень довірливих покупців. Жінка продавала через інтернет неіснуючих породистих тварин, брала передоплату і переставала виходити на зв'язок.

Попри війну бджільництво в Україні продовжує розвиватися. Так в Одеській області за минулий рік було зареєстровано 306 пасік, в яких утримується майже 11 тисяч бджолосімей. Проте аби ця цифра була більшою, важливо дбати про бджіл та вживати основні заходи попередження отруєння цих комах.

«Дон ПаскуАлє» – вперше на сцені Одеського національного академічного театру опери та балету комічна опера італійського композитора Гаетано Доніцетті. Яскрава феєрія за участі провідних солістів, хору та оркестру театру, прем’єра відбудеться вже цієї п’ятниці. На генеральній репетиції побували наші кореспонденти.

Яскраві образи, створені артистами одеської опери, захоплюючий сюжет опери Дон Паскуалє не залишить слухачів байдужими.

Диктор новин: Сергій Градов

Схожі новини

Коментарі