Новини Одеси 27.09.2024

Головні новини Одеси за 27 вересня 2024 року

У ніч на 27-е вересня російські військові завдали масштабного удару дронами-камікадзе по місту Ізмаїл Одеської області. Унаслідок атаки загинули три людини, ще 14 мирних жителів постраждали, зокрема троє дітей.

Всього в ніч на 27 вересня противник атакував Україну балістичною ракетою Іскандер-М із окупованого Криму, двома крилатими ракетами Х-22 із бомбардувальників Ту-22М3 з акваторії Чорного моря. Також окупанти випустили по Україні 32 ударних БпЛА типу «Shahed». В результаті протиповітряного бою збито 24 ударних БпЛА. Один безпілотник увійшов в повітряний простір Румунії, ще один ворожий дрон локаційно втрачено внаслідок протидії РЕБ Сил оброни України. Протиповітряна оборона працювала у Дніпропетровській, Миколаївській та Одеській областях.

США не дали Україні згоду на використання далекобійної зброї проти Росії. З чим повернеться президент Зеленський з Генасамблеї ООН, як результати цього візиту вплинуть на ситуацію на українських фронтах і яка доля чекає на Росію нам розповів воєнний аналітик, полковник запасу Олег Жданов.

В Одеській області припинили незаконну діяльність наркоділків, які організували міжнародний наркотрафік і переправляли психотропи через Україну в Азербайджан, Туреччину та Грузію. Щомісячний прибуток злочинців становив понад п'ять мільйонів гривень.

В Одесі затримали наркоторговця. У 23-річного чоловіка знайшли понад два десятки згортків із психотропними речовинами, які він продавав за допомогою схованок і закладок на вулицях міста. Фігуранту загрожує до восьми років позбавлення волі.

140 тисяч випадків інсульту щороку реєструється в Україні. Небезпечне захворювання найчастіше є ускладненням гіпертонічної хвороби і розвивається на тлі різкого підвищення артеріального тиску. Про терапію і допомогу хворому – дивіться далі в нашому репортажі.

Поліцейські затримали жителя Одеського району, який через ревнощі побив і порізав ножем дружину. Від отриманих поранень жінка померла. Фігуранту загрожує до 10-ти років ув'язнення.

В Одесі судитимуть групу інтернет-шахраїв, які ошукали 20 осіб і привласнили понад мільйон гривень.

М’який, плюшевий, такий рідний. Для багатьох ведмедик – це улюблена іграшка дитинства, а деякі дорослі і досі тримають їх вдома. Цікаво, що ці м’які плюшеві і не тільки іграшки з’явилися не так давно: всього 120 років тому, за цей час завоювавши популярність у всьому світі.

Багато хто вважає, що водії авто більш відповідальні за безпеку на дорозі. Проте саме пішоходи нажаль також часто порушують правила дорожнього руху. Кореспонденти Град виїхали на місце роботи одеського велопатруля до однієї з найактивніших за трафіком локацій міста – Фонтанської дороги та на власні очі побачили, що деякі пішоходи вважають – правила – не для них.

В Україні змінили правила щодо виплат пенсій за особливі заслуги. Тепер деякі категорії громадян зможуть отримувати більші доплати. Але є нюанси, про які кореспондентам Граду розповів експерт з пенсійних питань Сергій Коробкін.

Диктор новин: Олена Астрахович

Схожі новини

Коментарі