Новини Одеси 23.09.2024

Головні новини Одеси за 23 вересня 2024 року

Велику пожежу гасили в Одеському районі - у селі Молодіжне горів готель, вогонь швидко охопив дерев'яну конструкцію, унаслідок чого будівля вигоріла практично вщент. На щастя, обійшлося без жертв і постраждалих.

В Одесі затримали групу ворожих агентів, які, за інформацією СБУ, готували захоплення влади на початку війни. Фігуранти створили воєнізоване формування ,метою якого було сприяння РФ в окупації нашого регіону.

Її називали майстринею експерименту і провокації. Цієї осені Кірі Муратовій виповнилося б 90 років. До ювілейної дати на Одеській кіностудії, де по-справжньому розкрився талант режисерки, відбудуться спеціальні покази фільмів, створених Кірою Муратовою. Всі подробиці – дивіться в нашому репортажі.

В Одеському районі внаслідок зіткнення двох легковиків загинув чоловік, ще двоє людей постраждали. ДТП сталася в селі Бурлача Балка.

Побив на зупинці та відібрав телефон - в Одеській області затримали чоловіка, який пограбував підлітка.

Стресостойкість – це здібність, яка потрібна зараз усім нам – і дорослим, і дітям. А особливо – військовим, людям, які втратили свої домівки, батькам, які виховують дітей з розладами здоров’я. Як знайти точку опори, як жити в умовах постійної емоційної напруги? Психологи, які практикують в різних напрямах, працюють з дітьми та дорослими, з військовими та цивільними – збираються, щоб обговорити актуальні питання, поділитися знаннями та практичними напрацюваннями.

Люди з особливими освітніми потребами, які навчаються у вишах, теж пристосовуються до життя в соціумі – за допомогою навчання, спілкування, навіть почуття гумору – говорять фахівці.

Понад 273 тисячі авто було завезено з-за кордону в Україну за 8 місяців 2024 року. Найактивніше поповнювали свій автопарк жителі Києва, Львівщини та Одещини.

Державна екологічна інспекція України планує найближчим часом в Південно-Західному окрузі, що включає Одеську та Миколаївську області, реалізувати пілотний проєкт щодо постійного перебування інспекторів в пунктах екологічного контролю на територіях відповідних територіальних громад. Мета цього - здійснення більш ефективного контролю за станом довкілля. Реформа також передбачає створення сучасних лабораторних центрів.

“Невидимі сторінки”: кінооповідання Олександра Довженка “Зачарована Десна” діти з особливими освітніми потребами читають шрифтом Брайля. Проєкт спрямований на підтримку безбар'єрного доступу до літератури, а також на популяризацію читання. Усі подробиці - далі у нашому випуску.

З початку вересня поліцейськими складено понад 800 адміністративних матеріалів відносно керманичів мототранспорту, серед яких більше 60 матеріалів відносно неповнолітніх. Правоохоронці розповіли про профілактичну операцію Мотоцикліст, яка триває на Одещині.

На Одещині зафіксували кір у матері та дитини. Хвора дитина — невакцинована. Вакцинальний статус матері невідомий – повідомили у центрі громадського здоров’я України.

Новий смертельний вірус в Індії, нові штами ковіду, наближення холодного періоду року, коли розпочинається розповсюдження грипу. Кожного року перед людством з’являються нові виклики, і лікарі наполягають – більшості проблем можна позбавитися, якщо вчасно вакцінуватися. Чи роблять містяни щеплення собі та дітям, та що знають про новий штам коронавірусу – запитували наші кореспонденти.

Щороку в Україні реєструють близько 6 млн випадків інфекційних захворювань, 98% з яких припадає на грип та ГРВІ. За тяжкого перебігу грип може спричиняти небезпечні ускладнення: захворювання серця, легенів, нирок тощо. Найдієвіша профілактика грипу — це щорічна вакцинація, яка є рекомендованою. Щодо Ковіду, то у останні тижні захворюваність в Україні після серпневого спалаху, знижується. Але передбачити, що буде взимку, проблематично. Чи мають намір одесити вакцінуватися від цього захворювання – дізнавалися наші кореспонденти.

Диктор новин: Сергій Градов

Схожі новини

Коментарі