Новини Одеси 12.09.2024

Головні новини Одеси за 12 вересня 2024 року

Російська ракета поцілила по цивільному судну, одразу після виходу з українських територіальних вод Чорного моря - повідомили в офіційному представництві президента України. Судно перевозить вантаж пшениці для Єгипту. За попередніми даними, обійшлося без людських втрат.

У четвер після полудня в Одеському районі чули звуки вибуху. У регіоні було оголошено повітряну тривогу. Повітряні сили ЗСУ повідомляли про загрозу застосування балістичного озброєння. А рано вранці 11 вересня під час операції в акваторії Чорного моря воїни спецпідрозділу ГУР МО України знищили російський бойовий літак Су-30.

Представники більше, ніж 20-ти країн світу зібралися в Одесі на форумі економічного відродження з метою переосмислити інвестиційну стратегію і напрацювати конкретні шляхи співпраці для розвитку міста і країни в цілому.

Форум відродження став першим масштабним заходом економічного вектору, що відбувся в Одесі з початку повномасштабного вторгнення. Глобальна мета – це стабілізація економіки на півдні України, підтримка бізнесу, нарощування міжнародного партнерства.

В Одесі судитимуть організовану злочинну групу наркодилерів. Щомісячний дохід зловмисників від торгівлі наркотиками сягав 2-х млн гривень. Фігурантам загрожує до 12-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Перед судом постануть двоє рецидивістів із Дніпропетровської області, які намагалися підпалити три квартири в Одесі - чоловікам загрожує до 10 років позбавлення волі.

Більш ніж 5 тисяч споживачів у 29-ти населених пунктах Одещини залишалися без електрики внаслідок нічної грози – повідомили в міненерго. До того ж в регіоні знову введені стабілізаційні відключення.

Від по-літньому теплого сонця до грози з циклоном. Це все про погоду на Одещині в найближчі дні. Як повідомляють синоптики Гідрометцентру Чорного та Азовського морів, переважатиме мінлива хмарність з проясненнями, місцями невеликий дощ. У деякі дні можливі більш інтенсивні опади.

Поки що тепло, але зима неминуса. В умовах війни та енергетичної кризи підготовка до неї стає справжнім викликом для українців. Як пережити холоди з комфортом. Які кроки мають зробити власники квартир та керуючі компанії? На ці питання відповів київський експерт, голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко.

Влаштував пожежу в лікарні - на Одещині судитимуть чоловіка, який підпалив матрац у палаті, внаслідок чого постраждало майно на 30 тисяч гривень.

Кукурудзяними полями - до Молдови. На Одещині затримали 16-річного підлітка, який організував злочинний бізнес і допомагав ухильникам тікати з країни.

Через війну в країні агропідприємства відчувають дефіцит кадрів саме в тих спеціальностях, які раніше вважалися переважно чоловічими. Роботодавці потребують робочих рук. Особливо в так званих чоловічих професіях. Головне для них тепер - не стать чи вік потенційного співробітника, а кваліфікація, стресостійкість і бажання працювати. У сусідній Миколаївщині жінки опановують курси для трактористок.

Плодам багатогранної творчості, від картин, кераміки до літературних творів митця Михайла Жука, який жив і творив в Одесі, присвячена всеукраїнська конференція «Обранець муз: Михайло Жук – художник, літератор, викладач». Колекціонери, поціновувачі мистецтва, представники музейних та культурних установ різних країн – очно і онлайн – говорили про діяльність цієї людини, в якій об’єдналися різні таланти.

Диктор новин: Ірина Мінаєва

Схожі новини

Коментарі