Новини Одеси 09.09.2024

Головні новини Одеси за 9 вересня 2024 року

Смертельна аварія в Одеській області - зіткнулися позашляховик і мотоцикл. Водій байка помер дорогою до лікарні.

У ДТП під Одесою загинув водій легковика, його 1-річного сина госпіталізували у важкому стані.

39 п’яних водіїв виявили за вихідні патрульні поліцейські на дорогах Одеської області. На всіх порушників складені відповідні адміністративні матеріали, які передадуть до суду.

Поки що тепло, але зима неминуча. В умовах війни та енергетичної кризи підготовка до неї стає справжнім викликом для українців. Як пережити холоди з комфортом. Які кроки мають зробити власники квартир та керуючі компанії? На ці питання відповів київський експерт, голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко.

В Одесі триває підготовка до опалювального сезону – повідомляють в міськраді. І підкреслюють, що всі заходи відбуваються згідно графіка, проте нове обладнання на деякі великі котельні ще не надійшло, його очікують у листопаді.

В Одеській області запобігли спробі вивезення до Румунії старовинних бронзових ікон, їх знайшли під час огляду позашляховика в поромному пункті пропуску «Орлівка». Водій обрав для руху «зелений коридор», сподіваючись уникнути ретельнішого огляду. Однак у результаті перевірки в його рюкзаку на задньому сидінні прикордонники виявили церковне начиння.

Дев'ять кілограмів наркотиків і плантації конопель - на Одещині викрили наркоторговця, фігуранту загрожує до восьми років позбавлення волі.

Не хотів витрачатися на прибирання технікою і підпалив стерню. До п'яти років ув'язнення загрожує жителю Одеської області - він знищив понад вісім гектарів рослинності на двох земельних ділянках.

Удруге цього року на Олімпійських іграх було представлено спортивне скелелазіння. Для Олімпіади це новий вид спорту. А в Одесі його добре знають – у місті працює дитячо-юнацька школа із цього напрямку, в якій багато років виховують чемпіонів. А наразі тренують уже олімпійський резерв України.

З першого жовтня діятимуть встановлені НБУ ліміти на перекази з картки на картку. Фінальне рішення про обмеження в 150 тисяч гривень на місяць є тимчасовим, доки банки не посилять власні системи фінансового моніторингу, та має низку виключень, зокрема для волонтерів – повідомляє прес-служба Нацбанку.

Білгород-Дністровський порт знову виставлений на аукціон. Після того, як його не вдалося продати минулого разу, Фонд державного майна оголосив нові торги.

Де можна знайти знання і розвагу, спокій і розраду? У книгах. На початку вересня світова спільнота відзначає День читання. Які автори зараз користуються популярністю серед одеських читачів, дорослих і маленьких, що батькам запропонувати почитати своїм дітям, а також яку сімейну традицію варто започаткувати у кожній родині – дивіться далі у нашому випуску.

У Вілково триває фіксація та ліквідація наслідків російської дронової атаки на Ізмаїльський район. У неділю було обстежено 12 приватних домогосподарств. Ступень пошкодження будівель - від 30-ти до 70%.

Незаконно перевозив 810 тисяч гривен, і заплатив штраф в 405 тисяч. Суд поставив крапку в ділі, яке розглядалось півтори роки.

З 10-го вересня розпочинається заборона на вилов раків у річці Дунай та Придунайських озерах - з метою збереження та охорони раків у період їх линьки та виношування ікри.

Тепер, щоб одружитися, зовсім не обов’язково бути поряд один з однім. У застосунку Дія запрацювала послуга Шлюб онлайн для усіх бажаючих - повідомили в Мінцифри.

І повернемося до теми читання. Здавалося б, дивитися фільм, у тому числі той, який знятий на основі відомого літературного твору, легше, ніж читати книгу. Але більшість мешканців міста, з якими спілкувалися наші кореспонденти, говорять – вони віддають перевагу саме книгам.

Диктор новин: Сергій Градов

Схожі новини

Коментарі