Новини Одеси 04.09.2024

Головні новини Одеси за 4 вересня 2024 року

Допомагала ворогу та коригувала ракетні удари. В Одесі затримали жінку, яка об'їжджала місто і на відео фіксувала місця дислокації українських захисників. Агентку ФСБ взяли на місці злочину під час підготовки координат для нової серії ракетно-дронових ударів по Одесі.

Бійці Морської охорони Державної прикордонної служби України виконують бойові завдання у морі у будь-яких погодних умовах. А у нинішніх реаліях діють й в умовах повітряної та мінної небезпеки. Тому задля успішного їх виконання, вони постійно відточують навички стрільби по повітряних і надводних цілях. Далі дивіться вишкіл українських захисників моря.

Київський районний суд Одеси заарештував на 2 місяці одного з учасників незаконного переправлення нардепа через держкордон. У підозрюваного є можливість внести заставу в 5 млн грн. Йдеться про втечу нардепа Артема Дмитрука, який 23 серпня незаконно перетнув кордон України з Республікою Молдова в районі пункту пропуску Павлівка.

Ще в Одесі судитимуть чоловіка, який жорстоко побив кочергою свою дружину - жінка померла від множинних переломів і больового шоку. Фігуранту загрожує до 10 років позбавлення волі.

Новий сервісний центр МВС відкрився на межі Пересипського району Одеси. В обладнаних приміщеннях надають послуги власникам автівок, навіть під час повітряних тривог – бо мають сучасне укриття. Завдяки такій можливості керівництво планує підвищити кількість надання послуг на 80% за одну робочу добу.

Здати аналізи крові на цукор та холестерин, дізнатися про рівень кров’яного тиску, зробити кардіограму, отримати консультацію фахівця та багато іншого можна в центрах первинної медико-санітарної допомоги. Про переваги, які дає пацієнтам декларація з сімейним лікарем, в черговий раз нагадали лікарі під час дня відкритих дверей в амбулаторії на вулиці Науковій. 

Багато в чому наше здоров’я залежить від нас самих і від тих, хто знаходиться поряд. Знання про здоровий спосіб життя, навички першої домедичної допомоги, правила поводження з вибухонебезпечними предметами – зможуть допомогти запобігти цілій низці захворювань або нещасних випадків. Про це також розповідали спеціалісти тим, хто відвідав заходи дня відкритих дверей п’ятої амбулаторії. 

Після святкових заходів з нагоди Дня знань, перших дзвінків та початку нового навчального року у школах міста почалися звичайні освітні будні. Багато хто з батьків привели свою дитину у школу в перший клас, інші вже мають досвід у щільному навчальному розкладі. Як перейшли з літнього відпочинку до уроків, ранніх підйомів вранці ми запитали батьків та юних здобувачів знань.

Денний навчальний розклад і у батьків, і у дітей складається по іншому. Якщо уроки проходять на другій зміні, принаймні не треба прокидатися рано вранці. Але у той самий час, якщо виникне потреба піти на якісь додаткові заняття або гуртки, тоді також необхідно пристосовуватися до відповідного шкільного розкладу.

Старшокласник одеського ліцею Артем Постащук - неодноразовий переможець олімпіад з різних дисциплін. Напередодні початку нового навчального року прийняв участь у міжнародній дитячій олімпіаді з географії. Ці інтелектуальні змагання проходили в Ірландії у місті Мейнут. Своїми враженнями від поїздки Артем поділився з нашими кореспондентами.

Диктор новин: Ірина Мінаєва

Схожі новини

Коментарі