Новини Одеси 03.09.2024

Головні новини Одеси за 3 вересня 2024 року

В Одесі відбулась резонансна пожежа. На вулиці Ядова загорілася цистерна з газом - полум'я перекинулося на сусідню будівлю. Вогонь не могли загасити кілька годин. Унаслідок надзвичайної події, нажаль загинув чоловік - він зазнав серйозних опіків і помер у лікарні.

Ще одну пожежу гасили на Слобідці - горіла квартира у 4-поверховому будинку, на місці надзвичайної ситуації працювали 3 десятки вогнеборців. На щастя, у цьому випадку обійшлося без постраждалих.

В Україні набули чинності нові акцизи на пальне. Уряд пішов на затвердження нових акцизник ставок, за для наближення їх до європейського рівня. Перший етап підвищення – вже з вересня поточного року. Як стверджують експерти, таке зростання ціни відобразиться не тільки на бюджеті власників авто, а й на усіх громадянах України.

В Одесі викрили групу ділків, які налагодили продаж контрафактних електронних цигарок і рідин, а також тютюну для кальяну без марок акцизного податку України.

Через агресивні дії росії нині деокуповані тисячі кілометрів української території, Чорне та Азовське моря. І навіть після завершення війни – ці зони будуть ще тривалий час небезпечними, оскільки нашим військовим та іншим відповідним службам необхідно буде виявити та знешкодити усі вибухонебезпечні предмети, яких російські окупанти практично насіяли в наших землях та водах. Саме тому цьогорічні навчання, як і минулорічний «Сі Бриз», були спрямовані саме на розмінування морів. Військові кореспонденти Телерадіостудії Міністерства оборони України Бриз у своєму матеріалі показують, як за допомогою дрона Sea Fox Charlie (Си Фокс Чарли) проходить знешкодження вибухонебезпечного предмета у воді.

Жінка створена народжувати життя. Це дійсно й в прямому, і в переносному сенсі. Репродуктивне здоров’я є запорукою здоров’я взагалі, гармонійного самовідчуття та сімейної злагоди. А в ситуації демографічної кризи, яку переживає Україна, це можна вважати й питанням державного значення. Здоров’я жінки починається зі здоров’я дівчинки, потім підлітка, дівчини. Коли саме потрібно вперше звернутися до дитячого гінеколога – нашій знімальній групі розповіла лікар Віталія Янченко.

В Ізмаїлі прикордонники спіймали на Дунаї чергового втікача. Чоловік влаштував втечу посеред білого дня просто на міській набережній.

Дев'ять років за ґратами можуть провести двоє одеситів, які заробляли на ухилянтах. Їх затримали під час оборудки з харків'янином, який погодився на незаконну подорож і заплатив ділкам 2,5 тисячі доларів.

Тим часом на Одещині ліквідували ще один канал нелегального переправлення чоловіків за кордон. На місці злочину затримали і організаторів, і ухильників.

На лаву підсудних відправили жителя Одеської області, який запропонував хабар прикордоннику за безперешкодний виїзд із країни.

Романтика швидкого руху, поїздки в інші міста та країни, різноманітні тематичні заходи у колі однодумців, а ще допомога іншим власникам залізних коней у разі, коли трапляються аварії. Все це про представників окремої субкультури – руху мотоциклістів, який вже багато років існує в Одесі. Як виявилося таких спільнот в нашому місті - декілька. З учасниками однієї з них, волонтерами громадської організації СЕМПО поспілкувалися кореспонденти Град.

Окрім бажання їздити на мотоциклі, перш ніж осідлати залізного коня, водій має оволодіти певними знаннями, як технічними щодо самого двоколісного транспорту, так й мати практичні навички. Порадами діляться досвідчені мото- кермувальники.

Брати наші менші допомагають пережити стресові ситуації, бо спостерігання за ними – це своєрідне психологічне розвантаження. Особливо якщо мова йде про маленьких мавпочек, які своїми манерами нагадують нас самих. Наші кореспонденти познайомилися з парою мармозеток – Манєй та Боліком.

Диктор новин: Ірина Мінаєва

Схожі новини

Коментарі