Новини Одеси 02.09.2024

Головні новини Одеси за 2 вересня 2024 року

День народження улюбленого міста та початок навчального року - фаворити нашого сьогоднішнього випуску. Стримано, але проникливо. Саме так відзначила Одеса свій ювілей – 230 років. На Думській площі урочисто підняли Прапор міста під оплески почесних громадян Одеси, військових і дипломатів. А на Алеї зірок відкрили чотири нові зірки.

На День міста в Одесі на Алеї зірок було відкрито чотири нові зірки – усі на честь митців, творчості яких місто зобов’язане світовим визнанням: Віталій Алікберов, Михайло Комаров, Шолом Алейхем, Олександр Розенбойм.

В Україні зростуть ціни на бензин, диз-паливо та автогаз через підвищення акцизів на пальне. В уряді вважають - це допоможе наповнити бюджет. А експерти кажуть: ці здорожчання безумовно позначяться на усіх галузях забезпечення населення.

Детальніше на що саме вплине підвищення цін на паливо, ми розповімо в наших наступних випусках.
 
Цьогоріч перший день навчального року знову – без традиційної лінійки. Проте невеличкі святкові заходи в одеських навчальних закладах все ж відбулися. Перші дзвінки, радість зустрічей після літніх канікул – з друзями і вчителями.

У першачків цей день – особливо хвилюючий. Вони вперше ідуть до школи під час війни і як інші школярі, будуть змушені час від часу йти в укриття.

Хотіли зробити селфі на даху поїзда. На Одещині від удару струмом постраждали двоє підлітків.

Силовики нейтралізували угруповання, яке на замовлення спецслужб РФ здійснювало підпали в Херсоні, Одесі та Миколаєві. У результаті спецоперації в трьох обласних центрах затримали організатора та учасників групи, яку координувала ФСБ Росії. Фігуранти підпалювали службові автомобілі Сил оборони, у пріоритеті були військові пікапи.

Здав нерухомість міноборони за відкати. В Одесі на хабарі в 900 доларів затримали військового посадовця, який незаконно здав в оренду гараж і тех-майданчик.

Бути під захистом поліцейського протягом всього навчального дня. В Одесі розпочала свою роботу служба освітньої безпеки. В одному з міських ліцеїв поліцейські привітали дітей з днем знань, вручили їм подарунки та розповіли про напрямок своєї роботи. Свято відвідали й кореспонденти ТРК Град.

Смертельна аварія в Одесі - мотоцикл на величезній швидкості врізався в легкову автівку. Водій байка помер до приїзду швидкої.

А в Одеській області затримали п'яного водія вантажівки, з вини якого постраждали троє людей, зокрема двоє дітей.

Ще одна аварія, на жаль зі смертельними наслідками, трапилася у Білгороді-Дністровському - під колесами легковика загинув пішохід.

Від олівців до зошитів з обкладинками. У Зеленому театрі відбулася благодійна акція «Шкільний портфелик» в рамках якої першокласники з потребуючих родин не тільки весело провели час, а ще й отримали рюкзак з необхідним наповненням.
 
«Є в новій книзі тайна струна». Виставку арт-буків з такою назвою було представлено в Одеському музеї західного і східного мистецтва. В чому унікальність та яка тематика робіт, дізнавалися наші кореспонденти.

Диктор новин: Сергій Градов

Схожі новини

Коментарі