Новини Одеси 29.08.2024

Головні новини Одеси за 29 серпня 2024 року

Вранці, 29 серпня Одеська область була атакована балістичною ракетою, ймовірно «Іскандер-М». А вночі протиповітряна оборона півдня України збила 5 ударних безпілотників «Shahed» і два дрони-розвідники. Під щільним обстрілом перебувала і сусідня Херсонська область. Унаслідок ворожих атак постраждали п'ятеро мирних жителів.

Українські військові моряки знищили чергову морську міну, яку винесло на узбережжя в Одеській області.
 
29-те серпня - День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої країни. В цей день 10 років тому під Іловайськом загинули 366 українських військових та близько 430ти були поранені. В порушення домовленостей, російські військові обстріляли так званий “зелений коридор”, яким виходили українські воїни. В десяту річницю Ілловайської трагедії в Одесі в парку Шевченко з’явилася Алея Героїв.

Алеї Героїв з іменами загиблих військовослужбовців нині з’являються і в інших містах України.

Рятувальники ДСНС приходять на допомогу не тільки людям, а й тваринам. На Одещині з колодязя витягли домашнього собаку, а в Одесі врятували летючу мишу, яка випадково залетіла у квартиру багатоповерхівки.

Зовнішня торгівля Одещини за перше півріччя 2024го року становить майже 1 млрд доларів. Приріст склав - більше 4х %, повідомляють в Одеській ОВА. Найбільше експортували продукти рослинного походження: зернові культури, насіння і плоди олійних рослин, жири та олії тваринного і рослинного походження та готові харчові продукти. Багато вироблених на Одещині харчових продуктів можна знайти у більше, ніж 100 країнах світу.

Рівень інфляції, зміни в оподаткуванні, зростання комунальних послуг. Як всі ці економічні чинники вплинуть на формування цін на споживчі товари та послуги нам розповів виконавчий директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин.

Сів п'яним за кермо і збив пішохода. Поліцейські розслідують обставини смертельної ДТП у Подільському районі.

Що робити водіям при вимкненні світла й непрацюючих світлофорах? Адже відключення світла призводять до підвищення небезпеки на дорогах. У Патрульній поліції Одеської області нагадали: відсутність освітлення вулиць вимагають більше уваги й зосередженості як від водіїв, так і від пішоходів.

Зухвале пограбування в Одесі - двоє приїжджих заманили одесита в безлюдне місце і силоміць відібрали всі цінні речі, зокрема дорогий смартфон. Фігурантів вже затримали, обом загрожує тривалий тюремний термін.

Зберегти планету від екологічної катастрофи. Здавалося б, ці слова дуже загальні. Але сприяти цьому може кожен з нас – і не треба докладати якихось над зусиль. Мова йде про пластик, який, до речі, шкодить не тільки екології, а й здоров’ю – і людей, і тварин.

Відмова від використання пластику – це турбота і про довкілля, і про тварин, і про власне здоров’я. Бо, наприклад, повторне використання пластикових пляшок, або зберігання напоїв в них на сонці – може нашкодити організму, зауважують фахівці.

Сортування сміття: від тренду до необхідності. Наші кореспонденти дізнавались у мешканців Одеси чи долучаються вони до сортування відходів, та що вони знають про шкоду від пластику.

Диктор новин: Ірина Мінаєва

Схожі новини

Коментарі