Новини Одеси 24.08.2024

Головні новини Одеси за 24 серпня 2024 року

Нематеріальна культурна спадщина Одещини – це голубці і різдвяний обряд Мошу, метод будівництва «суха кладка» і біляєвська рибна юшка. А ще – причорноморська глиняна іграшка. В день Незалежності України дворик національної наукової бібліотеки перетворився на майстерню під відкритим небом. Кожен бажаючий міг зробити свою іграшку під керівництвом талановитих майстрів.

На думку політичних експертів ми сьогодні знаходимся у переломному моменті історії нашої держави. І це не тільки про події на фронті. З яким багажем прийшла Україна до свого 33-річчя? І як заборона РПЦ вплине на подальші події в країні? Про це в ефірі Телеканалу Град розповів правник і аналітик Андрій Вігірінський.

Вірусні хвороби на тлі постійного стресу можуть викликати серйозні наслідки, - стверджують лікарі – науковці. Якщо ви захворіли, треба неодмінно вилікуватися повністю, щоб організм запустив процес регенерації. Як це правильно робити і які фактори впливають на імунітет людини нам розповіла завідуюча кафедрою імунології Інститута Філатова Людмила Величко.

В Україні створили першого державного оператора сільгоспземель – товариство з обмеженою відповідальністю «Державний земельний банк». Це відбулося перед офіційним запуском перших онлайн-аукціонів з оренди державних земель. Про це повідомили у Фонді держмайна.

Кліматичні зміни, викликані глобальним потеплінням та війною, значно вплинули на різні галузі агровиробництва в Україні. Не залишилося осторонь й виноробство. Про проблеми і виклики для виноградарів, а також прогнози щодо врожаю на поточний рік розповів експерт галузі Володимир Кучеренко.

Виставка «Зв’язок часів» відкрилася в 1-й бібліотеці Одеси. Завітавши в книгозбірню, можна побачити, яким було наше місто і Одеський регіон сторіччя тому й як воно виглядає сьогодні. Роботи в складній живописній манері представили художники-аматори, на їх полотнах храми Одеси, Ізмаїлу, Болграду, сільські і кафедральні собори. Також на вернісажі презентували настінний календар із найкращими пейзажами з експозиції.

Ви колись пробували намалювати свою мрію? Оригінальний конкурс вигадали і провели в одній з одеських бібліотек. Діти малювали те, про що мріють. Найкращі малюнки у майбутньому стануть експонатами “Музею мрій”.

Диктор новин: Світлана Пензова

Схожі новини

Коментарі