Новини Одеси 04.06.2024

Головні новини Одеси за 4 червня 2024 року

4 червня Україна та світ згадують маленьких українців, чиї життя були обірвані війною. За офіційними даними: станом на початок червня 2024 року, внаслідок російського вторгнення 546 українських дітей загинули та понад 1345 дістали поранення різного ступеня тяжкості. А ще майже 20 тисяч маленьких українських громадян примусово депортовано до Росії.

Щемливі дитячі малюнки на уламках ППО, розмальовані гільзи та коробки з під боєприпасів. Це лише частина з того що представлено на дитячій виставці із назвою «Мрії всупереч війні», яка експонується наразі в Одеському театрі юного глядача. Сьогодні в нашому ефірі буде багато про сьогодення українських дітлахів.

В Одесі на проспекті Шевченка зіткнулися маршрутка і мотоцикл - серйозні травми отримав водій байка. Його госпіталізували до міського медзакладу.

Ледь не вбив батька - на Одещині затримали чоловіка, який кілька разів вдарив ножем свого тата.

Підвищення тарифів на електроенергію в Україні відбулося. З 1-го червня громадяни повинні сплачуватимуть за один кіловат-годину в півтора рази більше ніж раніше - 4 гривні 32 копійки. Причина та наслідки такого рішення Кабміну в інтерв'ю кореспондентам Граду пояснив експерт з енергетичних питань Геннадій Рябцев.

Своєю чергою, як підвищення тарифів на електроенергію вплине на субсидії — роз’яснюють у Міністерстві соціальної політики.

Між тим, підвищення тарифів на електроенергію неодмінно призведе до зубожіння значної частки громадян, особливо пенсіонерів, вважає наш наступний експерт Олег Попенко. Бо на його думку - система субсидування в країні працює все гірше. Про це він розповів в ефірі нашої телекомпанії.

І повертаючись до дитячої теми. У різних куточках нашої планети на початку червня відзначається Всесвітній день боротьби із карієсом. За твердженням лікарів - в Україні від цього захворювання страждає майже 100% населення. До дня боротьби з такою поширеною проблемою в Одесі провели День профілактики й раннього виявлення стоматологічних захворювань у дітей.

Діти-сироти з України зможуть безкоштовно отримати паспорти за кордоном. У Мінреінтеграції розповіли, що вже сформували документи для вихованців з 3х областей, які у складі закладів перемістилися за межі України.

В Одеській області накрили мережу розповсюдження наркотиків і затримали дилерів, які займалися продажем метадону у Дніпрі, Балті та Подільську. Організатором масштабного наркотрафіку виявився рецидивіст із Білгорода-Дністровського.

І ще одних наркоторговців затримали вже в Одесі. У 17-річного хлопця та 19-річної дівчини вилучили амфетамін і марихуану. Фігурантам загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

В Одесі судитимуть поліцейського, який організував переправлення ухильників до Молдови. Обвинувальний акт вже скерували до суду, фігуранту загрожує до 9ти років позбавлення волі.

Штормове попередження в Одесі оголошено на 5 червня, гроза і дощ розпочнуться вночі, а вдень прогнозується вже відсутність опадів. Яким чином погодні зміни і перепади впливають на самопочуття і як можна допомогти своєму організмові пережити примхи негоди, свої рекомендації дають медики.

Диктор новин: Ірина Мінаєва

Схожі новини

Коментарі