Новини Одеси 23.08.2024

Головні новини Одеси за 23 серпня 2024 року

Україна святкує день прапора. Жовто-блакитні стяги підіймають в цей день на площах, вулицях і будівлях. А в Одесі є ще дві локації, на яких традиційно з’являється прапор країни – це Потьомкінські сходи та Воронцовський маяк.

Прапор наш, як літо, в сонці майорить. По долині – жито, по горі – блакить. Святкування Дня Державного Прапора в Одесі продовжується. Працівники патрульної поліції долучилися до відзначання свята та закликали містян «прапоруватися», тим самим нагадуючи про важливість вшанування символу нашої державності.

В Одесі військова контррозвідка затримала російського агента - ним виявився рієлтор, якого підозрюють у шпигунстві та коригуванні повітряних атак на місто.

Суд поставив крапку у справі 23-річного жителя Болградського району, який позбавив життя військовослужбовця. Правопорушник проведе за ґратами сім років.

Вплав через Дністер до Молдови. В Одеській області затримали ухильника, який не розрахував свої сили і ледь не потонув у річці.

З 1 вересня 2024 року виплати за програмою «Прихисток», яка компенсувала витрати на розміщення переселенців, будуть припинені через брак фінансування. Про це повідомили в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій. Водночас програма «Прихисток» не скасовується остаточно, але термін її відновлення невідомий.

В Україні з’являться фахівці із супроводу ветеранів війни і демобілізованих осіб. Про це повідомили в Міністерстві у справах ветеранів. Підготувати й працевлаштувати планують більше 11 тисяч фахівців із супроводу.

Наприкінці серпня підготовка до 1 вересня йде повним ходом. З наближенням нового навчального року батькам варто не лише купувати шкільне приладдя, а й поступово готувати дітлахів до навчального навантаження. Як допомогти відновити режим на канікулах та справлятися зі стресовими ситуаціями учбового процесу, дізнавалися наші кореспонденти у лікаря педіатра.

В Одеській області підліток знайшов у лісопосадці набої, приніс їх додому і вирішив розібрати. Один із боєприпасів вибухнув у нього в руках - 14 річний хлопчик зазнав важких травм, його госпіталізували.

На трасі Київ - Одеса загинув пішохід. Молодого чоловіка збив вантажний автомобіль.

Тільки з техконтролем: відтепер перетинати румунський кордон необхідно, дотримуючись правил щодо технічного огляду транспортних засобів. Вони є обов’язковими для всіх автівок та автобусів, що перетинають кордон.

Гімн України і легендарна Червона калина лунали на Театральній площі в Одесі. В день прапора України артисти одеської опери провели традиційну патріотичну акцію.

На третьому році війни в Україні західні партнери потрохи починають скорочувати фінансування різних програм допомоги. Але підтримка української культурної спадщини як і раніше залишається в пріоритеті, - говорить директор одеського музею Західного і Східного мистецтва Ігор Пороник. І тому є реальні докази.

Диктор новин: Олена Астрахович

Схожі новини

Коментарі