Новини Одеси 22.08.2024

Головні новини Одеси за 22 серпня 2024 року

В Одесі затримали чоловіка, який погрожував пістолетом співробітникам ТЦК. Інцидент стався на вулиці Акордній у Хаджибейському районі міста.

11 років за ґратами проведе мешканець Одеської області, який намагався пограбувати скупників металобрухту і кинув у них бойову гранату. У результаті поранення отримав 17-річний юнак.

За незаконне поводження зі зброєю затримали двох мешканців Ізмаїльського району. Небезпечні предмети вони зберігали вдома й регулярно носили при собі, чим створювали загрозу для оточуючих.

Забив до смерті за прохання пожити в нього вдома. Поліцейські затримали мешканця Білгород-Дністровського району, який жорстоко розправився з односельцем.

Більше 18 тисяч дошкільнят вперше сядуть за парти у цьому році на Одещині. Однак це на сім тисяч учнів менше, ніж у минулому році. Для них та інших школярів освітній процес почнеться вже 2-го вересня. Про дефіцит кадрового забеспечення в освітніх установах регіону та зменшення кількісті шкіл очного формату - розповів директор департаменту освіти і науки Одеської ОДА Олександр Лончак на щорічній серпневій конференції педагогічних працівників Одеської області.

9 км на велосипеді. На Одещині розшукали 6ти річну дитину, яка поїхала зі свого села до райцентру. У селі Випасне до поліції звернулася бабуся і повідомила про зникнення її онука Михайла. Поліція розпочала пошуки, орієнтування з'явилися в ЗМІ та соцмережах. Це спрацювало. Незабаром мешканка Білгорода-Дністровського повідомила, що бачила в місті схожого за прикметами хлопчика. Поліцейські виявили його на дитячому майданчику поблизу Дністровського лиману.

Якісні кадри багато що вирішують. Саме від професійних працівників у кожній галузі залежить успіх та економічна спроможність будь-якого підприємства незалежно від напрямку. А це не лише матеріальне забезпечення самих робітників, а й податки у бюджет. В Одесі пройшов регіональний бізнес-форум, присвячений підготовці фахівців в центрах профтехосвіти Державної служби зайнятості для потреб бізнесу. Серед учасників заходу представники місцевої влади, міністерства економіки України, роботодавців та громадських організацій.

Якщо людина має досвід роботи і працює на підприємстві, однак не має документа державного зразка, вона може прийти до центру Державної служби зайнятості та протягом трьох днів скласти теорію і практику, після чого отримати документ державного зразка.

Виставка видань, документів, які розповідають про історію розвитку народного мистецтва Одещини, рушники, вироби з глини, картини, кераміка – усі ці експонати представлені в національній науковій бібліотеці. Виставка є одним з заходів крос-секторального проєкту «Україна: історія, культура, ідентичність», який розпочав роботу вже у четвертий раз.

Важливою складовою проєкту «Україна: історія, культура, ідентичність» є круглий стіл, в рамках якого розглядаються питання етнічної різноманітності Одещини. Це фахова зустріч експертів, які опікуються актуальними питаннями етно-політики.

Цього тижня в Одеському театрі опери та балету розпочнеться відомий фестиваль «Оксамитовий сезон в Одеській опері». Міжнародний фестиваль мистецтв є масштабною оперно-балетною подією в Україні й найбільшим вітчизняним фестивалем, який проходить під час воєнного стану. На глядачів чекають виступи зіркових артистів, парад диригентів і насолода від виконання знаменитих музичних творів у стінах одного з найкрасивіших театрів Європи. Про це розповіли організатори «Оксамитового сезону».

Високі температури в Україні знову набирають обертів. І навіть на свята - у День прапора і День Незалежності - українцям годі чекати прохолоди, повідомили синоптики Гідрометцентру Чорного та Азовського морів. Відчутне послаблення спеки очікується 26-27 серпня, коли на Одещині пройде дощ, хоча й невеликий.

Диктор новин: Сергій Градов

Схожі новини

Коментарі