Новини Одеси 20.08.2024

Головні новини Одеси за 20 серпня 2024 року

У зв’язку з високою температурою повітря на автомобільних дорогах Одещини введено тепловий режим – повідомили в патрульній поліції. Вантажівкам заборонено рухатися, коли температурні показники повітря більше +28 градусів за Цельсієм. Такі заходи вводяться задля збереження дорожнього покриття. Заборона стосується транспорту фактичною масою понад 24 тони і навантаженням на вісь понад 7 тон.

Високі температурні показники, що зараз спостерігаються на території України, зокрема в Одеській області, не кращим чином впливають на епідемічну ситуацію в регіоні. За останній тиждень рівень захворюваності на кишкові інфекції хоча й значно не зріс у загальній кількості, але змінився розподіл між віковими групами - повідомляють в Обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Незважаючи на обставини військового стану, комунальні підприємства Одеси продовжують поточну роботу. Чистять і ремонтують дорожнє покриття, установлюють енергонезалежні світлофори, озеленюють вулиці, прибирають у дворах. Саме з приводу того, хто саме надає послуги з утримання будинків і прибудинкових територій – наразі в багатьох мешканців Одеси виникла розгубленість. Їм одночасно стали надходити подвійні платіжки за обслуговування будинків – і від ЖКС, і від обслуговуючих компаній.

Звільняв від мобілізації за тисячу доларів. На Одещині судитимуть військовослужбовця, який заробляв на ухильниках.

Шпигував за кораблями, обчислював місце розташування систем ППО і готував ракетні удари по регіону - в Одесі затримали фельдшера швидкої допомоги, який працював на ворожі спецслужби.

Стрес на роботі, постійне хвилювання за близьких, невпевненість в майбутньому, а іноді – тяжка фізична робота. Багато хто думає, що зараз – такий час, коли розслаблятися неможливо та невірно. Але психологи говорять – саме в період, коли майже всі ми живемо в стані хронічного стресу, розслаблення – необхідне.

Для кожної людини розслаблення – це щось своє. Медитація або рок-концерт, прогулянка парком або читання. Фахівці говорять – тип розслаблення можна підбирати у залежності від темпераменту.

На Одещині вантажівка зіткнулася з мопедом - унаслідок цього постраждала жінка-водій і двоє її дітей.

Вихопив телефон і втік. Одеські патрульні оперативно затримали грабіжника, вкрадений гаджет повернули власниці.

Від пластикової пляшки – до антипаркувального стовпчика. В Одесі вперше в Україні встановлено елементи транспортної інфраструктури, які зроблені з переробленого пластику. З автором екологічної ініціативи поспілкувалися наші кореспонденти.

Щонайменше 106 залучених міст у 20-ти країнах світу та 125 яскравих подій на підтримку Незалежності України. Така масштабна акція в рамках проекту «Stand with Ukraine» має привернути увагу всієї світової спільноти до нашої країни 24-го серпня.

Одружитися онлайн скоро стане можливим. У застосунку «Дія» невдовзі презентують нову послугу. Про це повідомили в Міністерстві цифрової трансформації.

Тривають роботи з реконструкції площі Толбухіна. Вже завершений перший етап, до кінця тижня комунальники перейдуть до іншої ділянки – повідомили в міськраді. Всього заплановано проведення 6-ти етапів робіт – до кінця жовтня.

Спека повертається. Цього тижня стовпчики термометрів в Одесі піднімуться до 35-ти градусів – повідомляють синоптики. А це означає, що, виходячи з дома, треба обов’язково брати з собою пляшку води – нагадують лікарі.

Диктор новин: Ірина Мінаєва

Схожі новини

Коментарі