Новини Одеси 19.08.2024

Головні новини Одеси за 19 серпня 2024 року

Вербувала жінок для сексуального рабства за кордоном – в Одесі затримали сутенерку з Києва, яка підшукувала молодих дівчат для віп-ескорту та занять проституцією.

Полкіло кокаїну в коробці з-під фену: в Одесі на місці злочину затримали наркодилера. Фігуранту загрожує до 10-ти років позбавлення волі.

Він завжди вважав себе одеситом. Навіть коли жив і працював у Франції, Данії, США. Коли запропонував теорію Гарячого Всесвіту й знайшов розгадку генетичного коду. Де б не жив Георгій Гамов, він зберігав свій характер і гострий одеський гумор. Пам’яті видатного фізика ХХ століття присвячена Гамовська міжнародна астрономічна конференція, що відкрилася в Одесі.

Щонайменше 106 залучених міст у 20-ти країнах світу та 125 яскравих подій на підтримку Незалежності України. Така масштабна акція в рамках проекту «Stand with Ukraine» має привернути увагу всієї світової спільноти до нашої країни 24-го серпня.

Податки збільшаться, але не прямо зараз. Розгляд відповідного законопроєкту в Українському парламенті перенесли. Зараз документ доопрацьовується. Очікується, що його прийняття може відбутися на початку вересня, а ухвалити його можуть наприкінці того ж місяця.

Життя сучасної людини не можливо уявити без інтернету. Зараз це і канал спілкування через доступ до соцмереж, і телебачення, і засіб для онлайн роботи чи навчання. Важливо мати зв’язок, який не підвисає і не гальмує, суттєву роль у цьому відіграє сучасний роутер. Як часто треба змінювати цей пристрій, і де саме у помешканні краще встановити роутер – відповідають фахівці.

На Одещині затримали п'яного чоловіка, який вчинив стрілянину по сусідському будинку. Літньому стрільцю загрожує до семи років позбавлення волі.

Продавали контрафакт через власний інтернет-магазин, соціальні мережі та месенджери. В Одесі розкрили схему реалізації підроблених гаджетів та вилучили товару майже на 5 млн гривень.

Притулок для тварин – місце тимчасового утримання собак та котів – поки не знайдеться людина, яка візьме на себе відповідальність за чотирилапого друга. Але є в притулку і постійні мешканці – вони залишилися там з різних причин. Когось просто неможна віддати, бо потребує постійного нагляду ветеринарів, а є й такі підопічні, які просто не хочуть йти з притулку, і навіть якщо їх забирають, вони знову повертаються.

Друга історія, яку розповіли в притулку для тварин нашим кореспондентам – про песика Мішу. Він сам обрав для себе це місце для проживання і повертався у притулок три рази.

І інформація від поліції – про тих, хто завдає тваринам біль. Правоохоронці встановили 16-річного хлопця, який вистрілив у безпритульного собаку в Пересипському районі Одеси. В поліцію про це повідомила жінка, тварину з травмою ока вона відвезла у ветеринарну клініку на лікування. Попередньо встановлено, що підліток стріляв у собаку з пневматичного пістолета. Триває слідство. Після збору всіх показів, проведення лікування собаки, необхідних експертиз буде надана остаточна правова кваліфікація діям хлопця.

Більш ніж 5 тисяч гектарів – такої площі сягають згорілі ділянки плавнів, чагарників та заплавного лісу в районі Паланки. Пожар в екосистемі вирував біля трьох діб, його заграву бачили навіть мешканці Одеси.

Розпланувати свої справи так, щоб встигнути зробити все необхідне до відключення. А ще не залишитись всередині ліфту у разі, якщо його живлення у вашому домі залежить від централізованого постачання. В Україну повертаються планові відключення електроенергії

Спека повертається. Цього тижня стовпчики термометрів в Одесі піднімуться до 35-ти градусів – повідомляють синоптики. А це означає, що, виходячи з дома, треба обов’язково брати з собою пляшку води – нагадують лікарі.

В кіберполіції Одещини розповіли, як можна протидіяти фейкам і пропаганді. В Україні працює соціальний проєкт «Брама», який спрямований на протидію поширенню дезінформації та незаконному контенту. Головною метою проєкту є очищення інформаційного простору від російської пропаганди й ліквідація джерел поширення забороненого контенту.

Диктор новин: Сергій Градов

Схожі новини

Коментарі