Новини Одеси 09.08.2024

Головні новини Одеси за 9 серпня 2024 року

Російські війська вночі 9 серпня атакували Україну дронами типу Shahed. ППО вдалося збити всі ворожі безпілотники в небі над Київською, Полтавською, Сумською, Миколаївською, Донецькою та Дніпропетровською областями. А у сусідній Херсонщині масованих артилерійських обстрілів зазнали 16 населених пунктів - постраждали п'ятеро мирних жителів.

До 9ти років позбавлення волі засудили мешканця Одеської області, вкий убив свого пасинка. 25-річний хлопець прийшов забрати молодшу сестричку, це розлютило п'яного вітчима і він вдарив пасинка ножем - поранення виявилося смертельним.

Наші спортсмени, учасники Олімпіади, які вже закінчили виступи, повертаються додому. Золоту медалістку, одеситку Олену Кравацьку прикордонники з почестями зустріли в пункті пропуску Паланка-Маяки-Удобне.

Під час воєнного стану й у післявоєнний період кожен заклад освіти має бути готовим для швидкого переходу до дистанційного або змішаного навчання. Технічне забезпечення переходу залишається важливою умовою його якості. На цьому розуміються в телекомунікаційній компанії ТЕНЕТ, яка надає послуги з надійного, енергонезалежного інтернету. Сьогодні такий вихід у мережу допомагає вчителям, учням і їх батькам бути учасниками освітнього процесу.

Одеський вогнеборець Андрій Бахметьєв, який 30 липня дістав 50 відсотків опіків шкіри під час ліквідації пожежі у житловому будинку на Софіївській, продовжить лікування за кордоном.

В Україні стартувала кампанія з посилення імунізації проти кашлюку, дифтерії та правця, повідомляє міністерство охорони здоров’я. Усі бажаючі, а також ті, хто пропустили планові щеплення в попередні роки, можуть вакцинуватися.

Кореспонденти ГРАД поспілкувалися з мешканцями Одеси з приводу профілактики інфекційних захворювань. Запитали чи роблять містяни щеплення собі та дітям, та що знають про новий штам коронавірусу.

З початком повномасштабного вторгнення українці кепкували: «із війною усі забули про цей Ковід». Та все ж в Україну прийшов «Флірт», і мова йде не про залицяння, а про новий штам Коронавірусу, який за інформацією медиків є більш заразним, аніж його попередники.

Світ очами підлітків. Це завжди по-новому та з гострим відчуттям реальності. Тим більш наразі, коли молодь вже пережила певні виклики долі. В благодійному Міжнародному фонді «Карітас Одеса» представили відео-роботи на соціальні тематики булінгу на релігійному підгрунті та небезпечним зв'язкам з представниками кримінального світу. З юними творцями медіа-продукту поспілкувалися кореспонденти Граду.

В Одесі на здирництві затримали священика, який одночасно мав ліцензію адвоката. Він вимагав три тисячі доларів від свого клієнта, а натомість обіцяв розв'язати питання з правоохоронцями та закрити кримінальну справу за ДТП із потерпілими.

Вимагав у знайомого п'ять тисяч доларів неіснуючого боргу, в Одесі затримали вимагача, фігуранту загрожує тривалий тюремний термін.

Намагався провезти зброю та канабіс. У пункті пропуску "Орлівка» за допомогою службового собаки затримали правопорушника-іноземця.

Одеська опера почала свій 215-й сезон чотирма видатними подіями. 4-го серпня відлунав великий гала-концерт відкриття. 9-го серпня - балет «Дон Кіхот», 11-го серпня – опера «Кармен» із запрошеним солістом Олександром Черевиком. А 10-го серпня – «Набукко» Джузеппе Верді із зірковою гостею - національною гордістю України, примадонною світової опери Людмилою Монастирською. Наша знімальна група побувала на репетиції опери «Набукко».

І до космічних новин: серпень рясніє астрономічними подіями. Окрім магнітних бурь, які проходитимуть з п'ятниці на суботу та десятиріччя з моменту висадки модуля на кометі Грюмова-Герасименко в рамках місії «Розетта» - у найближчі дні очікується «Зоряний дощ Персеїди». Найкрасивіше астрономічне явище року.

Диктор новин: Олена Астрахович

Схожі новини

Коментарі