Новини Одеси 27.07.2024

Головні новини Одеси за 27 липня 2024 року

"Це буде запеклий двобій навколо питання України": таку думку в ефірі телеканалу Град висловив політолог щодо перспективи підтримки від США. Рішення президента Сполучених Штатів Джо Байдена не висувати свою кандидатуру на другий термін перевернуло хід президентських перегонів. Які наслідки цього рішення для України, дивіться далі.

Вони працюють швидше, ніж пілоти Формули-1, бо у човнярів - рульових мотористів роти десантного забезпечення однієї з бригад морської піхоти надважливі завдання – евакуація побратимів. Окрім відмінних навичок маневрування на воді, у екстренних ситуаціях вони працюють, як медики і психологи. В матеріалі наших колег військових кореспондентів Телерадіостудії Міністерства оборони Бриз дивіться тренування «літаючих човнярів».

Новий навчальний рік розпочнеться другого вересня. Постанову «Про початок навчального року під час воєнного стану в Україні» затвердив Кабінет Міністрів.

Офіційне працевлаштування, необхідна кількість років робочого стажу, розмір заробітної плати – це все складові гідної пенсії у майбутньому. Є й інші фактори, які впливають на розмір виплат. Як порахувати свою майбутню пенсію, від чого залежатиме її розмір, нам розповів київський експерт Сергій Коробкін.

Ситуація на дорогах багато в чому залежить від роботи світлофорів. Якщо на складному перехресті він не працює, рух автотранспорту значно ускладнюється, пішоходам теж непросто перетнути проїжджу частину. Через постійне відключення електрики в Одесі модернізують світлофорне обладнання. Роботи проводитимуться поетапно. За допомогою накопичувачів оновлені світлофори зможуть певний час працювати без централізованого постачання електроенергії – розповіли фахівці.

Цьогоріч нестачі овочів в Україні не очікується, однак ціни на дари полів будуть підвищуватися й надалі. Серед причин – зростання вартості палива та добрив, а також аномальна спека. Про такі перспективи нам розповів столичний експерт Дмитро Крошка.

Абсолютне щастя - поняття, яке кожен розуміє по-своєму. Для одних це матеріальний добробут, для інших - здоров'я близьких. Хтось мріє про повернення рідних з війни, а дехто шукає свою другу половинку. Наші кореспонденти поцікавилися в одеситів та гостей міста,що для них означає справжнє щастя в нинішні непрості часи.

4 прем'єри, 290 вистав, понад 45-ти тисяч глядачів та участь у фестивалях. А ще - гастролі по містах України. Таким плідним у творчому сенсі видався нинішній 94 сезон Одеського театру юного глядача імені Юрія Олеши. Про здобутки за останній рік кореспондентам Граду розповіли артисти одеської трупи.

Диктор новин: Світлана Пензова

Схожі новини

Коментарі