Новини Одеси 25.07.2024

Головні новини Одеси за 25 липня 2024 року

Другу ніч поспіль ворожі дрони атакують південь Одещини - під ударом 11ти безпілотників знову був Ізмаїльський район - постраждали двоє мирних жителів.

Загалом цієї ночі ворог застосував 38 ударних БпЛА типу «Shahed», атакуючи об'єкти інфраструктури України на кількох напрямках. Протиповітряна оборона працювала в Одеській, Херсонській, Миколаївській, Київській, Сумській, Житомирській та Черкаській областях. У результаті протиповітряного бою збито 25 ударних БпЛА - повідомили в командуванні Повітряних сил ЗСУ.

В Одесі затримали чоловіка, який убив таксиста. Трагедія трапилася на вул. Дмитра Донського. Сварка спалахнула через відмову таксиста везти одразу п'ятьох людей, бо машина розрахована на чотирьох. Його відповідь обурила одного з пасажирів, який став силоміць витягувати водія з авто. Між ними почалася бійка, під час якої 30-річний клієнт кілька разів вдарив водія ножем у груди.

Жодне засідання виконкому Одеської міськради не обходиться без питань щодо надання компенсації громадянам за пошкоджені об’єкти нерухомого майна внаслідок ворожих обстрілів. Не стало виключенням і засідання, яке відбулося у четвер. Також розглядали питання енерго-зберігання, благоустрою і ряд інших.

Держава пропонує українцям кредити для купівлі альтернативного енерго-обладнання. Для приватних домогосподарств ці кредити з нульовою процентною ставкою. Для об'єднань співвласників багатоквартирних будинків і житлових кооперативів – за програмою «Доступні кредити 5-7-9%». Про це розповіли в Одеській обласній військовій адміністрації.

Через війну, виїзд українців за кордон та внутрішню міграцію в державі існує кадровий дефіцит та структурне безробіття – повідомили в Міністерстві економіки. І навели такі дані: якщо у 2021 році офіційний ринок праці нараховував 11 з половиною мільйонів працівників, то у 2023 році ця цифра зменшилася до 9 мільйонів людей, які офіційно працевлаштовані.

Жінки – на піку популярності – говорять в Одеському обласному центрі зайнятості. Професії дальнобійника, тракториста – вже не вважаються чоловічими. Для тих, хто хоче знайти роботу та опанувати нову професію сьогодні проблем не має – підкреслюють фахівці. Але перш за все допомагають у пошуку роботи ветеранам ЗСУ.

Для учасників бойових дій під час працевлаштування або опанування нових навичок з’являються все більше можливостей. Наприклад, один з проектів – отримання робочих професій на особливих умовах – розповіли в обласному центрі зайнятості.

Прикордонники біля кордону з Молдовою зупинили два автомобілі, в яких перебували 11 чоловіків призовного віку. Втікачі намагалися незаконно залишити країну в обхід пунктів пропуску.

В Одеській області повністю згоріла будівля сільської ради. Причини пожежі ще з'ясовують, але правоохоронці не виключають версію підпалу.

В Одесі 30 рятувальників гасили пожежу в храмі , обійшлося без постраждалих.

А на Одещині гасили лісову пожежу, яка розгорілася вночі і тривала кілька годин.

Влітку у дітлахів багато нових вражень, відкриттів і звершень. А також і зміна апетиту. Як налаштувати літній раціон і водний баланс малюку? Чи варто обмежувати вживання певних продуктів та давати малечі холодну воду у спеку, дізнавалися наші кореспонденти у лікаря-педіатра.

Мистецтво виховує людину. Так вважає директор 1ї одеської художньої школи імені Киріака Костанді Валерій Токарєв. 23-го липня Валерію Пилиповичу виповнилось 85 років. Тридцять п’ять з них він очолює славетний навчальний заклад, який за цей час отримав стільки міжнародних нагород, скільки не має жодна художня школа світу. Валерій Токарєв і сам став живою легендою творчої Одеси.

Валерій Токарєв як педагог випустив понад 1 000 учнів. А як директор художньої школи в Одесі - дав путівку у життя понад п’яти тисячам талановитих одеситів.

З настанням спекотного сезону в Одесі помітно зросла кількість водяних вужів, які стали частими гостями на вулицях міста. Чи є в Одесі отруйні рептилії, що робити при зустрічі з плазунами, та як вони переносять спеку дізнавалися наші кореспонденти в Одеському зоопарку.

Диктор новин: Сергій Градов

Схожі новини

Коментарі