Новини Одеси 24.07.2024

Головні новини Одеси за 24 липня 2024 року

Вночі армія рф атакувала шахедами Одеську область, під удар потрапив Ізмаїльський район. Унаслідок обстрілу зруйновано будівлі припортової інфраструктури та житловий 5-типоверховий будинок. Загиблих, на щастя, немає, але без постраждалих не обійшлося - поранення дістали троє мирних жителів.

Загалом за ніч ворог випустив по Україні 23 дрони, українські захисники знищили 17 шахедів, більшість у небі - над Одеською областю. Також сили оборони на різних напрямках збили щонайменше вісім розвідувальних безпілотних літальних апаратів супротивника: Zala, Supercam, та «Орлан-10».

На Одещині вирують степові пожежі - минулої доби рятувальники понад 40 разів виїжджали на гасіння вогню. Знищено понад 25 гектарів землі, постраждали господарські будівлі, дачні та житлові будинки.

Майже кожен день рятівники під час незвичайної спеки виїжджають на пожежі. Горить трава, мусор, виникають загоряння й в квартирах. І причиною можуть стати такі необхідні під час відключення електрики генератори або павербанки – якщо порушувати правила їхнього використання. Про поточну ситуацію на Одещині розповіли в головному управлінні ДСНС в Одеській області.

Дощ та гроза, зниження температури повітря – але тільки на декілька діб. Прогнозом погоди на найближчі дні поділилися в Гідрометцентрі Чорного та Азовського морів.

В Одесі закрили цех із виробництва підробок відомих брендів кави. Під час обшуку з приміщення вилучили майже 700 кг кавових зерен і розчинної кави вартістю понад півтора мільйона гривень.

Таксі до прикордоння за 600 тисяч гривень - на Одещині викрили чергову схему вивезення ухильників до Молдови.

Новий навчальний рік розпочнеться другого вересня. Постанову «Про початок навчального року під час воєнного стану в Україні» затвердив Кабінет Міністрів.

Через війну, виїзд українців за кордон та внутрішню міграцію в державі існує кадровий дефіцит та структурне безробіття – повідомили в Міністерстві економіки. І навели такі дані: якщо у 2021 році офіційний ринок праці нараховував 11 з половиною мільйонів працівників, то у 2023 році ця цифра зменшилася до 9 мільйонів людей, які офіційно працевлаштовані.

Жінки – на піку популярності – говорять в Одеському обласному центрі зайнятості. Професії дальнобійника, тракториста – вже не вважаються чоловічими. Для тих, хто хоче знати роботу, опанувати нову професію сьогодні проблем не має – підкреслюють фахівці. Але перш за все допомагають знайти роботу ветеранам ЗСУ.

Для учасників бойових дій під час працевлаштування або опанування нових навичок з’являються все більше нових можливостей. Наприклад, один з проектів – отримання робочих професій на особливих умовах – розповіли в обласному центрі зайнятості.

Прогулянка з дитиною – з одного боку – необхідність, і це навіть не потребує пояснень. Але щоб відпочинок на повітрі приніс тільки задоволення, батькам потрібно пам’ятати певні правила, про які розповідають педіатри. Це стосується, зокрема, поведінки в літню спеку.

Життя у стані пролонгованого у часі або постійного стресу в тій чи іншій мірі стало вже реальністю для багатьох українців. Хтось звертається за допомогою до фахівців, а хтось самотужки намагається поліпшити свій психологічний стан. Як впоратися з тривогою та напругою, іншими словами, зі стресом, а ще більше у випадку, коли звернутися до фахівця немає можливості? Про це у Міжнародний день піклування про себе ми поговорили з психологинею Наталією Лебедєвою.

Серед порад психолога – прості речі, їх можуть виконати більшість громадян. Треба зробити для себе щось корисне та приємне, причому, банально, на фізичному рівні.

Впевнено за 41. Готівковий курс у банках у середньому складає 41 гривню 75 копійок за один долар США. Які причини стрімкого зростання іноземної валюти, чи поповзуть ціни догори і який курс очікувати до кінця літа – дивіться далі у нашому випуску.

В Одеській області за вимагання хабара затримали чиновницю Антимонопольного комітету. За 10 тисяч доларів фігурантка обіцяла підприємцям «закривати очі» на виявлені порушення і не накладати на них штрафні санкції.

Диктор новин: Ірина Мінаєва

Схожі новини

Коментарі