Новини Одеси 23.07.2024

Головні новини Одеси за 23 липня 2024 року

Зарубав сокирою заради велосипеда та мобільного телефону - на Одещині затримали чоловіка, який жорстоко вбив і пограбував стареньку.

СБУ затримала агента РФ, який підпалював релейні шафи «Укрзалізниці» і коригував ракетні удари по Одесі. Йому загрожує довічне ув'язнення.

Офіційне працевлаштування, необхідна кількість років робочого стажу, розмір заробітної плати – це все складові гідної пенсії у майбутньому. Є й інші фактори, які впливають на розмір виплат. Як порахувати свою майбутню пенсію, від чого залежатиме її розмір, нам розповів київський експерт Сергій Коробкін.

Всього в Україні станом на початок липня зафіксовано понад 10 мільйонів 200 тисяч пенсіонерів. Такі дані Пенсійного фонду. За рік їх число поменшало на рекордні 250 тисяч осіб.

Для пенсіонерів передбачені не тільки виплати, але й штрафи – нагадують в Пенсійному фонді. Це стосується випадків, якщо громадянин не повідомив про працевлаштування або звільнення з роботи – говорять в відомстві.

Новий навчальний рік розпочнеться другого вересня. Постанову «Про початок навчального року під час воєнного стану в Україні» затвердив Кабінет Міністрів.

217 одеситів захворіли за минулий тиждень на гострі кишкові інфекції. Майже 77 відсотків – це діти у віці до 17-ти років – повідомили в Одеському обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

В Дністровському лимані гинуть бички – повідомляють в Державній екологічній інспекції Південно-Західного округу. Причини будуть встановлені після одержання результатів лабораторних досліджень.

Вони воювали, одержали поранення, але не втратили волю, прагнення перемагати, жити повноцінним життям. Вони – нескорені. В Україні завершилися Національні спортивні параолімпійські змагання. Учасників, що представляли Одещину, нагородили дипломами та грамотами, а найкращі, що пройшли відбір, візьмуть участь в Міжнародних «Іграх нескорених» у Ванкувері у лютому 2025 року. Детальніше про змагання ветеранів дивіться у матеріалі наших колег, кореспондентів Телерадіостудії Міністерства оборони Бриз.

Понад кілограм наркотиків, набої та боєприпаси. На Одещині затримали дилерів, які обладнували нарколабораторію, де виготовляли психотропи, а потім продавали їх великими партіями в різних регіонах України.

А в Одесі затримали юну пару «закладчиків». 18-річна дівчина та її 20-річний друг попалися на гарячому, коли обладнали чергову схованку з наркотиками 

Майже кожен день рятівники під час незвичайної спеки виїжджають на пожежі. Горить трава, мусор, виникають загоряння й в квартирах. І причиною можуть стати такі необхідні під час відключення електрики генератори або павербанки – якщо порушувати правила їхнього використання. Про поточну ситуацію на Одещині розповіли в головному управлінні ДСНС в Одеській області.

Сім тисяч доларів за втечу до Молдови. В Одесі затримали бізнесмена, який організував нелегальну схему вивезення чоловіків призовного віку. Фігуранту загрожує до 9-ти років позбавлення волі.

В Одеській області затримали дві групи ухильників. Семеро чоловіків призовного віку з різних регіонів України намагалися втекти до Молдови.

Зняти тягар з душі, відпочити, поспілкуватися – і це не про похід до психолога, а про відвідування парку. А коли його населяють чимало представників фауни, то візити стають ще приємнішими, говорять одесити. Як і чим підгодовують лебедів та качок у парку перемоги – далі у випуску.

Стосовно годування птахів у парках, то необхідно бути обачними і не давати їм одні тільки хлібобулочні вироби – говорять фахівці.

І повернемося до питання пенсії. Наші кореспонденти поспілкувалися з містянами, щоб дізнатися - чи думають про пенсію люди молодого та середнього віку, а також що говорять самі пенсіонери, чи вистачає їм грошей на щоденні потреби.

Диктор новин: Ірина Мінаєва

Схожі новини

Коментарі