Новини Одеси 11.07.2024

Головні новини Одеси за 11 липня 2024 року

Кількість пожеж на Одещині за минулу добу сягнула майже сотні: згоріли величезні площі та постраждали люди. У вогнеборців подібна ситуація викликає неабияке занепокоєння.

Фахівці ДСНС закликають: вогнегасник має бути в кожному домі та автомобілі. Рятувальники наголошують на важливості первинних засобів пожежогасіння в умовах нестабільного електропостачання. Які види вогнегасних приладів бувають, та як ними користуватися, дізнавалися наші кореспонденти.

Аномальна спека охопила більшу частину території України. І якщо в західних і північних регіонах спекотна погода надовго не затримається, то центральні, східні та наші південні райони перебуватимуть під палючим сонцем і за відсутності дощів впродовж найближчого тижня, прогнозують фахівці. Що, безумовно, позначиться і на врожаях.

СБУ затримала капітана вантажного судна, який допомагав РФ вивозити з Криму українське зерно. Судно неодноразово пришвартовувалося у морський порт Севастополя, щоб забрати награбовану агропродукцію.

На трасі Балта – Кодима сталася смертельна ДТП. Кермувальник легковушки допустив зіткнення із вантажним автомобілем. Водій одного із транспортних засобів загинув на місті події.

Надійний друг та напарник – це завжди запорука успіху. Особливо, якщо мова йде про службу на кордоні, блокпості, і, тим паче, на передовій. Вони завжди вдвох – і при виконанні службових завдань, і на тренуваннях, і на відпочинку. Вони – це кінологи та їхні чотирилапі напарники. Під час повномасштабної війни роботи у них стало значно більше. Яких собак приймають на службу і навчають шукати наркотики, вибухівку, зброю та як можна стати кінологом – наші кореспонденти дізнавалися у прикордонників.
 
Існує невірне бачення процесу навчання собак знаходити заборонені речовини – наприклад, наркотики. Дехто вважає, що підопічні кінологів стають майже нарко-залежними. Це – зовсім не так. Бо здоров’я собаки – дуже важливе. Фахівці в черговий раз наголошують – головний спосіб тренування чотирилапих охоронців кордону - це гра.

Зробити своє життя зручнішим, позбутися певних обмежень у побуті, а ще стати морально міцніше. Все більше людей з обмеженими фізичними можливостями виявляють бажання отримати посвідчення водія. Після складання теоретичних іспитів, настає час для практичного тестування. Один з таких у регіональному сервісному центрі МВС в Одеській області відвідали кореспонденти ТРК Град.

Учбова спецавтівка для водіїв з обмеженими можливостями у Сервісному центрі МВС заслуговує на особливу увагу, адже має відповідне обладнання для різних потреб громадян.

Чотири роки навчання промайнули як мить. На долю студентів випало чимало труднощів: пандемія ковід, повномасштабне вторгнення, однак саме за цей час вони опанували знання і стали кваліфікованими спеціалістами. Далі у нашому випуску - репортаж з випускного в Одеському коледжі комп'ютерних технологій «Сервер».

Диктор новин: Сергій Градов

Схожі новини

Коментарі