Новини Одеси 09.07.2024

Головні новини Одеси за 9 липня 2024 року

В селі Великодолинському рятівники боролися з вогнем – загорілася одноповерхова будівля.

А в селищі Авангард виникла пожежа в квартирі. Вогнеборці врятували матір з дитиною.

Спекотна погода, яка зараз встановилася в Одесі – вже не короткочасне явище, а тенденція – говорять фахівці. І прогнозують – високі температури будуть спостерігатися до кінця сезону. Своїми прогнозами щодо погоди у наступні два місяці з кореспондентами Град поділилися співробітники Українського гідрометеорологічного інституту.

Під час надзвичайної і тривалої спеки влітку страждають не тільки люди, а й домашні улюбленці. Яким чином подбати про комфортне самопочуття тварини, полегшити її стан, не допустити перегріву та зневоднення – дієві рекомендації у нашому наступному репортажі.

У літню спеку допомоги потребують як домашні, так і безпритульні тварини. В одеській мерії звертаюся до керівників ЖКСів, офісів, ресторанів, закладів та просто одеситів з проханням забезпечити біля своїх приміщень свіжу воду, щоб песики, котики, пташки та інші пухнасті мешканці міста мали змогу охолонути. Також міський голова Геннадій Труханов повідомив, що надав доручення департаменту екології та муніципальній варті максимально жорстко реагувати на випадки експлуатації тварин на вулицях міста, в тому числі коней. Цитую: Будемо співпрацювати разом із нацполіцією та вилучати тварин у живодерів – кінець цитати.

Бойова медикиня. Це означає, що надавати допомогу, боротися за життя людини потрібно й під вогнем, з ризиком для себе. Треба мати не тільки фахові знання, а й залізні нерви, діяти набагато швидше, ніж в мирному житті. Про життєвий шліх Світлани – бойової медикині бригади морської піхоти – дивіться в репортажі наших колег з Телерадіостудії Міністерства оборони Бриз

Новий багатосекційний трамвай Татра незабаром вийде на лінію. Його випробування вже відбулося. Переваги вагону змогли відчути й люди з інвалідністю.

Одеські ліцеїсти привезли до міста перемогу у Міжнародному шаховому фестивалі. Команда шестикласників 9-го ліцею стала найсильнішою серед 20-ти шкільних команд інших держав. Як виборювалася перемога в інтелектуальній спортивній грі – нашій знімальній групі розповіли учасники змагань і їхні викладачі.

Спочатку – ошукували продавців, потім – запропонували хабар поліцейському. Викрито шахрайську схему двох жителів Білгорода-Дністровського.

Сімейний «бізнес» на ухилянтах: одеські поліцейські затримали двох лікарів за вимагання та одержання неправомірної вигоди. За видачу призовникам лікарського висновку з діагнозом про нібито наявні у них психічні захворювання, «пацієнти» мали б сплатити по 165 тисяч гривень.

До 7-ми тисяч доларів – за фіктивну хворобу серця. На Одещині правоохоронці викрили групу молодиків, які забезпечували військовозобов’язаних документами про непридатність до служби.

Генератори рятують від блекаутів, але можуть стати причиною пожеж: в ДСНС вкотре наголошують про небезпеку експлуатації приладів на паливі. Число загорань генераторів знизилося, але такі випадки все ще трапляються – повідомляють у відомстві.

І повернемося до теми спеки і як вона впливає на тварин. Як одесити створюють комфортні умови для своїх домашніх улюбленців – поцікавилися наші кореспонденти.

Диктор новин: Сергій Градов

Схожі новини

Коментарі