Новини Одеси 05.07.2024

Головні новини Одеси за 5 липня 2024 року

Семеро мешканців Одеського району, які постраждали від ракетного удару бойовиків рф, продовжують перебувати у лікарнях. Двоє людей - у стані середнього ступеня тяжкості, четверо - у важкому та одна жінка - у вкрай важкому стані. Медики надають їм усю необхідну допомогу. Повідомили в Одеській ОВА. Нагадаємо, увечері 4 липня російські військові завдАли удару балістичною ракетою по припортовій інфраструктурі Одеської області. Унаслідок атаки загинула 46-річна жінка, ще 7 людей дістали поранення.

А вночі на п'ятницю - ворог атакував Одещину ударними безпілотниками. Унаслідок падіння БпЛА пошкоджено асфальтове покриття дороги, повідомили у прес-службі Одеської ОВА. На щастя, мирні жителі не постраждали. За даними повітряного командування "Південь", українські захисники знищили 14 ударних дронів. Загалом армія рф випустила по нашій території 32 БпЛА, усі ворожі цілі ліквідували у небі Миколаївській, Одеській, Херсонській, Дніпропетровській, Київській, Чернігівській та Черкаській областях.

В Одесі затримали жіночу агентурну групу ФСБ - троє подруг коригували ракетні удари по місту. За виконані завдання фігурантки отримували по 500 доларів, а також розраховували на своєчасну евакуацію та працевлаштування в одну з російських спецслужб.

Правознавці, які опікуються питаннями внутрішньо переміщених осіб, розповіли про те, хто може отримати статус дитини, постраждалої внаслідок воєнних дій в Україні. Сьогодні так звані «діти війни» не отримують окремих видів соціальної допомоги. Але вони мають право на певні пільги, про що в нашому матеріалі далі.

Воєнні дії, які вже третій рік поспіль тривають в країні, впливають на всі сфери життя українців, зокрема й на ринок праці. Якщо в перший рік спостерігалася нестача робочих місць, то останнім часом ситуація змістилася в інший бік — роботодавці відчувають дефіцит кадрів. Критична інфраструктура, до якої відноситься і телекомунікації та інтернет, - також потребує спеціалістів, про це розповіли у компанії TENET

Ще один музей Одеси незабаром відчинить двері для відвідувачів. Перша експозиція, яка відкриється під час повномасштабної війни в Одеському археологічному музеї, буде присвячена острову Зміїний. А першим етапом цього проекту стало гасіння марки з зображенням острову та археологічних артефактів, які були знайдені на Зміїному.

Море та узбережжя у спекОтливе літо набувають особливого значення як можливість відпочити, однак у воєнний час це і місце, де варто бути уважними з огляду на усі безпЕкові виклики. Про безпеку дітей під час літнього відпочинку в ефірі телеканалу Град розповіла Алла Марченко, начальник прес-служби Управління патрульної поліції в Одеській області.

Бути молодим, красивим і здоровим на довгі роки. Чи не про це мріють мільйони людей? І вчені говорять, що це можливо, але потрібно дотримуватися деяких правил. Зокрема не вживати багато жирної їжі. Про те, що відбувається в організмі людини після того, як вона туди потрапляє, а також чому не треба часто чистити зуби, в ефірі телекомпанії Град розповів доктор наук, професор Левицький.

В Одесі припинили роботу масштабного конвертаційного центру, який допомагав ухилятися від податків. Тіньовий обіг ділків оцінювали у понад 1 млрд грн.

Вкрав з магазину алкоголь, тютюн і гроші та назавжди зіпсував собі життя тривалим тюремним терміном. На Одещині затримали 19-річного злодія.

В часи позамежної літньої спеки, більшість приготованих страв, що зберігається не у холодильнику, стають небезпечними для здоров'я вже за 2-3 години, нагадують фахівці. Однак в Одесі у розпалі сезон пляжного дозвілля і наші кореспонденти поцікавилися у містян про ТОП-5 продуктів харчування та напоїв, які відпочиваючі ніколи не візьмуть з собою на море.

Диктор новин: Сергій Градов

Схожі новини

Коментарі