Новини Одеси 26.06.2024

Головні новини Одеси за 26 червня 2024 року

Уночі знову лунали вибухи - російські військові атакували Одеську область балістичною ракетою. Удар припав на цивільну інфраструктуру в промисловому районі, пошкоджено адмінбудівлю. Люди не постраждали - повідомили в Силах оборони півдня України. Не припиняються обстріли й сусідньої Херсонської області - там зруйновано житлові будинки, школи та магазини. Поранення дістали двоє мирних жителів.

В Одесі затримали паліїв військових автомобілів. Цього разу на ворога працювали не підлітки, а злочинець-рецидивіст та його приятель-наркоман.

Прапор від військових, нове місто-партнер, плани щодо будівництва в Одесі сміттєспалювального заводу. Депутати міськради в ході чергової сесії обговорювали питання, які стосуються як повсякденного життя міста, так і плани на майбутнє.

У Одеси з’явилося нове місто-партнер – Майнц. Це невеличке місто є одним з головних культурних центрів Німеччини. Говорили на сесії міськради і про партнерство з Японією. Воно стосується проєкту будівництва об'єктів власної генерації.

Сімейний бізнес із переправлення чоловіків за кордон - В Одесі викрили батька і сина, які за 3 тисячі доларів допомагали ухильникам втекти з країни.

В Одесі інкасаторська машина збила людину - літній чоловік помер на місці ДТП.

Ціль зникла над морем. Ці слова під час повітряної тривоги заспокоюють кожного жителя України. Але щоб вона зникла, працюють наші захисники. Як збивають ворожі шахеди – дивіться в матеріалі наших колег з телерадіостудії міністерства оборони України – Бриз.

З 1-го січня 2024 року російські окупанти випустили по території України 2 277 ударних безпілотників типу Shahed. Протиповітряною обороною знищено близько 86 відсотків - повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук. За його словами, таких результатів вдалось досягти завдяки нарощенню бойових спроможностей мобільних вогневих груп Сил оборони України.

Переважно тепла та суха погода, іноді досить спекотна. Часом мінлива хмарність, але без опадів. Цей тиждень синоптики гідрометцентру Чорного та Азовського морів бачать саме таким. Адже на погодні умови впливатиме антициклон під короткою назвою «Бі». Детальніше про кожен з днів тижня розповіли фахівці.

Щонайменше 17% українців читають щодня, тобто кожен п’ятий. Такі дані показало дослідження від Українського інституту книги. Частка тих, хто хоча б раз на день розгортає книгу, суттєво збільшилася, адже, наприклад, у 2020-му їх було усього 8%. Що почитати дорослим і дітям, і як читання зробити приємним дозвіллям, свої рекомендації дають одеські бібліотекарі.

В Україні в цьому році змінюються правила вступу до аспірантури – повідомив очільник Міністерства освіти і науки Оксен Лісовий. За його словами, єдиний вступний іспит залишається, а прохідний бал в частині Тестів загальної навчальної компетентності стає 160. І ця частина є обовʼязковою для допуску до вступних випробувань закладу чи установи.

Мінімум – 100 гривень, максимум – 1577. Такі межі індексації пенсій встановлені державою. Але цю надбавку одержають не всі пенсіонери. Чому так – ми дізнавалися у столічного експерта Сергія Коробкіна.

Колись ті, хто працює, з нетерпінням чекали на відпустку, відкладали гроші, будували плани. Зараз війна розділила багато сімей – хтось воює, хтось поїхав в іншу країну. Фінансові можливості у багатьох одеситів теж обмежені. Як містяни планують провести літні відпустки – дізнавалися наші кореспонденти.

Диктор новин: Ірина Мінаєва

Схожі новини

Коментарі