Новини Одеси 17.06.2024

Головні новини Одеси за 17 червня 2024 року

В Одеській області вантажний потяг на смерть збив 15-річну дівчинку. Трагедія трапилася в Подільському районі.

Дев’ять з половиною років за жорстокий злочин. В Одесі винесли вирок чоловікові, який убив свого сусіда, а тіло жертви викинув у лиман.

Нову розробку України – морський дрон – презентували в Одесі в рамках найбільшого політичного форуму в Чорноморському регіоні - BLACK SEA SECURITY FORUM 2024. Головною темою дводенного заходу стало обговорювання питань продовольчої, екологічної, енергетичної та логістичної безпеки.

Повернути до повноцінного життя поранених українських військових та створити в Україні потужну базу для їх реабілітації. Така мета спільного українсько-німецького проекту, що втілює адміністрація Києва разом з владою міста-побратима – Берлину.

В умовах повномасштабної війни нерухомість в Україні залишається тією сферою, де наочно відображаються соціальні та демографічні процеси, які наразі активно змінюють нашу країну. Однак, на думку фахівців, ціни на житло мають різні тенденції залежно від регіону. Що впливає на український ринок житла, і в яких містах оренда апартаментів й досі тримається на високих позиціях – дивіться далі.

Тотальні зміни клімату для різних українських регіонів мають і різні наслідки, говорять вчені. Десь території перетворюються на джунглі, в інших місцях, зокрема в Одеській області – існує серйозна загроза опустелювання. І навіть рясні короткочасні дощі не завжди йдуть на благо врожаю. Всесвітній день боротьби з опустелюванням та посухами призваний привернути увагу людства на фактори, які посилюють проблему, та приймати усі заходи, аби якщо не усунути, то хоча б віддалити її наслідки.

Парниковий ефект – це словосполучення знайоме майже усім. Це, з одного боку, збільшення температури, підвищення процесу випаровування, і у цей же час зменшення кількості опадів – пояснюють вчені. Факторів, які сприяють цьому процесу, багато, і зараз додалася ще й війна.

В Одесі 18річний грабіжник вчинив злочин, аби отримати судимість і у майбутньому уникнути мобілізації. Юнака вже затримали, хлопцю загрожує до 10 років позбавлення волі.

На Одещині на кордоні затримали перевізника та трьох ухильників, які намагалися втекти до Молдови. Втікачами виявилися мешканці Одеської, Луганської та Донецької областей. Послугу вивезення за кордон вони відшукали через інтернет та заплатили за подорож від трьох до п'яти тисяч доларів кожен.

Він великий та сильний, страшний та небезпечний для інших живих істот. В нього є навіть свій власний день у міжнародному календарі. Крокодил. Ця тварина з роду плазунів відома кожній людині з дитинства. Акватераріум Одеського зоопарка у День Крокодила відвідали кореспонденти Граду.

Запашна і гарна: в одеському ботанічному саду ОНУ імені Мечникова вперше буйно розквітла не просто лаванда, а цілий лавандовий лабіринт. До того ж тут відновлено ставок, у якому наразі мешкають жаби, врятовані з Каховської ГЕС. Про цікавинки ботсаду - у нашому наступному сюжеті.

У дворі одеської національної наукової бібліотеки відбувся благодійний маркет із цікавою назвою - «Амальгама». Окрім можливості поринути у теплу атмосферу, відвідувачі могли побачити і придбати вироби і одяг ручної роботи, та навіть познайомитися і можливо обрати собі щось у гардероб від нових українських брендів, які попри війну продовжують працювати. Усі зібрані кошти підуть на потреби одного з підрозділів Збройних Сил України.

Диктор новин: Сергій Градов

Схожі новини

Коментарі