НОВИНИ ГРАД » Новини » Спорт » Одеська яхтсменка посіла 5-е місце на молодіжному чемпіонаті Європи
Одесская яхтсменка заняла 5 место на молодежном чемпионате Европы
Читати grad.ua у  

Одеситка Аліна Шаповалова посіла 5-е місце на молодіжному чемпіонаті Європи з вітрильного спорту (U-21), який проходив в іспанській Польєнсі.
Повідомляє пресслужба відділення НОК України в Одеській області.

16-річна Аліна Шаповалова, для якої це був перший чемпіонат Європи в цій віковій категорії, за підсумками 10-ти гонок в класі «ILCA 6» набрала 123 бали. В цьому класі виступали 63 спортсменки із 28-ми країн.

Двічі упродовж регати Аліна входила в трійку кращих за підсумками гонки: в 1-й гонці чемпіонату вона фінішувала 2-ю, в 4-й – 3-ю. Після 3-х днів (5-ти гонок) Аліна мала в активі 40 очок та йшла на 8-му місці, після 4-го дня, коли відбулося ще 3 гонки, зберегла позицію (99), після 5-го (ще 1 гонка) - перемістилася на 7-е місце (111). І, нарешті, після заключної гонки, з приємним вітром, який варіювався від 8 до 13 вузлів, коли фінішувала на 12-му місці, увірвалася в топ-5.

У наших провідних представників у вітрильному спорті – Аліни Шаповалової і Оскара Мадоніча залишився лише один відбірковий старт на Олімпіаду-2024: «Last Chance Regatta», де на кону буде 3 квоти в «ILCA 7» і «ILCA 6». Регата відбудеться 18-24 квітня у Франції.


Схожі новини

Коментарі