НОВИНИ ГРАД » Новини » Спорт » Футболісти команди НГУ поєднують тренування та несення військової служби

Футболісти команди НГУ поєднують тренування та несення військової служби

Футболісти команди НГУ поєднують тренування та несення військової служби
Читати grad.ua у  

На згадку про перший в історії матч збірної України, 29 квітня відзначається Всеукраїнський день футболу. Тоді у далекому 1992-му році українська команда поступилася збірною Угорщини. Сьогодні військові реалії ставлять перед українськими спортсменами нові виклики. У 11-ій бригаді імені Михайла Грушевського Національної гвардії України зібрали перспективних та талановитих гравців із різних військових частин країни.

Свій спортивний шлях команда розпочала ще з 2019 року. Тоді військовослужбовці грали благодійні турніри з пам'яті воїнів, які загинули на Сході України. Сьогодні у складі команди – зокрема професійні футболісти, які раніше виступали за різні клуби Першої та Другої ліги України, які несуть службу в лавах Національної гвардії.

Очолив колектив відомий футболіст і тренер, який вигравав Кубок України у складі «Таврії» та тренував в академіях «Дніпра» та «Чорноморця» Ілля Галюза. Він швидко налагодив тренувальний процес, змінив тактичний підхід та стратегію розвитку, дає індивідуальні завдання кожному гравцю. І все це на тлі основної діяльності спортсменів – військової служби.

Футбольний клуб «Південної Пальміри» НГУ поєднує активні тренування та несення військової служби з реалізацією соціальних проектів – присвячених, зокрема, спортивно-психологічній реабілітації для військовослужбовців.

Наразі стартував новий сезон. Вже на початку 2023 року нацгвардійці виграли відразу два турніри з футзалу. Різдвяний Кубок аматорської футзальної ліги Одеси, де команді протистояли колективи із гравцями рівня збірної України, Різдвяний Кубок Одеської ліги Співдружності.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: