НОВИНИ ГРАД » Новини » Події » Ловили рибу електровудкою: на озері Ялпуг викрили браконьєрів

Ловили рибу електровудкою: на озері Ялпуг викрили браконьєрів

Ловили рыбу электроудочкой: на озере Ялпуг разоблачили браконьеров
Читати grad.ua у  

Під час спільного патрулювання озера Ялпуг водні поліцейські, рибоохоронний патруль та прикордонники виявили двох жителів Ренійської громади, які з човна ловили біоресурси електровудкою, що є забороненим знаряддям лову.

Повідомили у ГУНП в Одеській області.

У правопорушників вилучили човен, саморобний пристрій для лову та 117 одиниць живої риби, серед якої щука, сазан, короп та судак. Чоловіки пояснили, що електровудку виготовили самостійно, про заборону такого вилову знали, але знехтували цим. За попередніми підрахунками фахівців-екологів, рибалки завдали державі збитки на суму майже 370 тисяч гривень.

Правоохоронці викрили браконьєрів на озері Ялпуг

Начальник сектору дізнання Ізмаїльського районного відділу поліції Наталія Мариморович розповіла:

Дії чоловіків кваліфікували за частиною 2 статті 249 Кримінального кодексу України. Йдеться про незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду. В рамках провадження поліцейські призначили судово-екологічну експертизу, якою буде встановлено точний розмір заподіяної державі шкоди. Після проведення необхідних слідчих дій та отримання висновку експерта вирішуватиметься питання щодо повідомлення фігурантам про підозру. Згідно з чинним законодавством, правопорушникам загрожує покарання штрафом від 17 до 51 тисячі гривень або обмеженням волі на строк до трьох років.

Поліцейські передали незаконний улов на зберігання спеціалізованому приватному підприємству, а заборонене знаряддя лову помістили до камери схову речових доказів.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: