НОВИНИ ГРАД » Новини » Події » Масштабна пожежа біля села Гвардійське

Масштабна пожежа біля села Гвардійське

Масштабный пожар возле села Гвардейское
Читати grad.ua у  

Займання сталося на відкритій місцевості. Горить суха трава на площі 2 ГА. А через пориви вітру є загроза поширення пожежі на більшу площу.

Наразі на місці працюють 2 одиниці пожежної техніки та 9 рятувальників, на допомогу слідує ще 2 пожежні автомобілі. На території Одеської області зберігається надзвичайна пожежна небезпека. За минулу добу рятувальники 70 разів виїжджали, щоб ліквідувати загоряння сухої рослинності в Одеській області. За інформацією пресслужби ДСНС в Одеській області, вигоріло 60 гектарів землі.

У ДСНС кажуть, що у 95% випадків, найпоширенішою причиною виникнення пожежі на відкритій території є саме поведінка людей, зокрема йдеться про спалювання сухої рослинності.

Рятувальники нагадують, що за порушення вимог пожежної безпеки, і як наслідок виникнення пожежі, що заподіяла шкоду здоров'ю людей або майну передбачається штраф, мінімальна сума якого – 3060 гривень. Але в певному сенсі покарані будуть усі – бо пожежі в екосистемах – це знищення цілих масивів рослинності, тобто, серйозні наслідки для екології регіону.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: